Икономическите ни отношения се развиват много бързо и позитивно. България

...
Икономическите ни отношения се развиват много бързо и позитивно. България
Коментари Харесай

Грузинският премиер: България е в топ 10 на нашите търговски партньори

Икономическите ни връзки се развиват доста бързо и положително. България към този момент е в топ 10 на нашите търговски сътрудници.

Това сподели грузинският министър-председател Мамука Бахтадзе след приключването на срещата му с българския министър председател Бойко Борисов. "Работим интензивно за разширение на нашите инфраструктурни и транспортни връзки. Тук приказвам основно за Черно море. Разбрахме се за основаването на един напълно нов цифров кулоар, който ще свързва България и Грузия. Това ще е неповторим план. Искам да благодаря на Бойко Борисов и България за поддръжката им за нашето участие в Европейски Съюз, както и за териториалната целокупност на страната ни. През тази година Грузия направи още по-солидни връзки с Европейски Съюз. Плавно се сближаваме и това ускорява още повече положителното положение на нашата страна. Пътят ни към Европейски Съюз ще отвори още повече благоприятни условия за Грузия ", безапелационен беше Бахтадзе.

"Отношенията сред Грузия и НАТО в никакъв случай не са били толкоз задълбочени, динамични и положителни, за което България също доста способства. Руската федерация продължава към момента да окупира 20% от територията на Грузия, което подкапава икономическото си развиване. Ние сме за спокойно решение на казуса, само че единствено твърдата интернационална реакция ще доенсе съгласие и мир. Искам да ви поздравя за днешния празник 140 години от приемането на Търновската конституция. Искам да благодаря за топлото посрещане ", приключи грузинският министър председател.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР