Икономическите неволи на Афганистан могат да подхранят нова бежанска криза,

...
Икономическите неволи на Афганистан могат да подхранят нова бежанска криза,
Коментари Харесай

МВФ: Икономическата криза в Афганистан ще удари съседните страни, Турция и ЕС

Икономическите несгоди на Афганистан могат да подхранят нова бежанска рецесия, която ще засегне прилежащите страни, Турция и Европа, съобщи Международният валутен фонд, заяви Би Би Си.

Икономиката на Афганистан ще се свие с до 30% тази година - което може да тласне милиони към беднотия и да аргументи филантропична рецесия, предизвести фондът.
 Съединени американски щати няма да вземат участие в договарянията за Афганистан, проведени от Русия Съединени американски щати няма да вземат участие в договарянията за Афганистан, проведени от Русия
Съединени американски щати няма да се причислят към диалозите за Афганистан, оповестени за тази седмица от Русия. В тях присъединяване ще вземат Китай и Пакистан, п...

Със замразените задгранични активи и прекъсването на множеството нехуманитарни помощи, притоците на парични средства в Афганистан съвсем пресъхнаха.

В своите стопански вероятности за района фондът споделя: „ Големият приток на бежанци може да натовари обществените запаси в приемащите бежанци страни, да подхрани натиска на пазара на труда и да докара до обществено напрежение, наблягайки нуждата от помощ от интернационалната общественост. "

 Според калкулации на МВФ при още един милион бежанци, приемането им ще коства на Таджикистан 100 милиона $, на Иран 300 милиона $, на Пакистан 500 милиона $. Миналия месец Таджикистан съобщи, че не може да си разреши да одобри огромен брой бежанци, в случай че не получи интернационална финансова помощ, до момента в който други страни от Централна Азия непосредствено обявиха, че нямат проекти да одобряват бежанци.

Афганистан получаваше големи суми задгранична помощ. Правителството на Обединеното кралство пресмята, че страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз са дарили 65 милиарда $ на страната от 2001 до 2019 година - огромна част от тези средства минават в околните Иран, Пакистан, Туркменистан и Узбекистан посредством търговия.
 Евродепутат: Афганистан се нуждае от незабавна поддръжка против филантропична злополука Евродепутат: Афганистан се нуждае от незабавна поддръжка против филантропична злополука
Афганистан и прилежащите страни се нуждаят от незабавна филантропична поддръжка, с цел да се избегне филантропична злополука. Това съобщи Петрас Ау...

МВФ също по този начин предизвести, че има опасения, че средствата, постъпващи в Афганистан, могат да бъдат употребявани за финансиране на тероризма и пране на пари.

Миналата седмица членовете на групата на огромните стопански системи на Г-20 дадоха обещание да вложат милиарди долари в афганистанската стопанска система, с цел да предотвратят икономическа злополука.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР