Икономическите и финансовите условия за швейцарския банков сектор се влошиха

...
Икономическите и финансовите условия за швейцарския банков сектор се влошиха
Коментари Харесай

Значително влошаване на икономическите условия в швейцарския банков сектор

Икономическите и финансовите условия за швейцарския банков бранш се утежниха доста заради пандемията Covid-19, съобщи в четвъртък Швейцарската национална банка (ШЦБ), само че в това време означи, че огромните банки UBS и Credit Suisse са добре готови за справяне с провокациите, оповестява Ройтерс.

" Едновременното утежняване на икономическата обстановка във всички райони по света, дружно с извънредно високото равнище на неустановеност, съставляват обилни провокации за двете дейни в световен проект швейцарски банки - Credit Suisse и UBS ", съобщи централната банка в своя отчет за финансова непоклатимост за 2020 година.

" Въпреки това и двете световно дейни швейцарски банки са в положение да посрещнат компликациите, избрани от актуалната затруднена среда и да поддържат действителната стопанска система. Тази удобна обстановката се дължи на понижаване на риска и по-специално, на натрупаването на финансови буфери през последните години ", означи Швейцарската национална банка, добавяйки, че тези развития са в сходство с наредбите, съгласно които такива банки са " прекомерно огромни, с цел да банкрутират ".

UBS и Credit Suisse трябваше до края на 2019 година да приготвят по този начин наречените проекти за излекуване на банките, които биха предотвратили да бъдат спасявани от данъкоплатците при положение на рецесия.

Швейцарската национална банка, която оказва помощ за наблюдение на стабилността на финансовата система на страната, съобщи, че с помощта на натрупването на капитал, двете банки ще могат да се оправят даже със доста по-лошо икономическо развиване, в сравнение с се допуска по главния сюжет. 

ШЦБ чака редица вътрешно фокусирани търговски банки да понесат загуби, защото тяхната доходност продължава да спада от към този момент така и така ниски равнища, добавяйки, че по-продължителен и по-дълбок спад ще има по-отрицателно влияние върху качеството на кредитните портфейли на кредиторите с устременост към вътрешния пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР