Икономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели!

...
Икономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели!
Коментари Харесай

Студенти от Варна учат зрелостници как да се справят с живота с Уроци по летене

Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Уроци по хвърчене се назовава първият по рода си план, основан от преподаватели и студенти в ИУ-Варна, ориентиран към завършващи възпитаници от Варна и страната, на които да бъде показано образно по какъв начин най-успешно да отворят вратата на живота след завършването си. Днес младежите споделиха повече за своята идея, съобщи кореспондент на Varna24.bg .
Проектът е част от процеса на образование в магистърски специалности " Реклама и медийни връзки " и " Маркетинг и бранд мениджмънд " в ИУ-Варна. Той ще даде опция на всички, завършващи междинното си обучение, да се почувстват сигурни при навлизането в живота след учебно заведение.

Чрез реалити формат под формата на четири епизода, които ще бъдат популяризирани в обществените мрежи, ще бъдат разигравани няколко проблема, с които младежите се сблъскват най-сериозно след своето довеждане докрай. А точно - по какъв начин да си намерят работа, по какъв начин да поемат по независим път и заживеят на квартира, по какъв начин да се оправят с бюджета, с който разполагат без да се постанова да затъват в блатото на заеми и заеми.

Уроци по хвърчене са уроци по икономическа просветеност за подрастващи.

"Смисълът на плана " Уроци по хвърчене " е да приготви младежите за действителността, с която ще се сблъскат след излизане от учебно заведение, като споделим и наш персонален опит.

Уроците ще бъдат артистично поднесени във видеовариант. Това са четири епизода от по 40 минути, които ще бъдат предавани в обществените мрежи, с цел да са оптимално досътпни и покрай младежите.

Работата по първият епизод стартира през февруари 2018 година и се чака да е подготвен през май. Д окрая на годината ще е подготвен и вторият епизод, а идната година ще бъдат снимани и останалите два. 

Идеята е да се срещнат капацитета на завършващите с действителната опция за реализация. За страдание младежите постоянно имат нереална изкривена визия за себе си и в това време високи условия. Целта на уроците по хвърчене са да намерят пресечната точка сред действителността и визиите ", обясниха младежите през днешния ден. 

Проектът има ментори. В началото на всеки сериал се слага задание. Около 25 минути имат участниците в дадения епизод да се съветват с близки и другари, с цел да оформят някакъв техен вид за намиране на излаз от поставения проблем. В последните 10 минути менторите проучват обстановката, дават своето експертно мнение и показват грешките, дават упътвания по какъв начин е редно да се постъпи, с цел да се избере най-разумния и удобен метод. Целта е в една естествена среда да се покаже, че визиите на младите постоянно са разнообразни от действителността и да им се покаже верният модел на държание, допълниха студентите, участващи в плана. 

При първични диалози на студенти от ИУ-Варна с възпитаници от няколко варненски учебни заведения, се стигнало до доста забавни разговори и заключения. Младежите постоянно първоначално били самоуверени, че знаят и могат всичко, а в края на диалозите признавали, че има неща, за които би било хубаво да имат повече информация.

" Оказва се, че учениците откровено се боят от излизането си на свободния пазар. Училището за момента е тяхната цитадела, която им дава комфорт и успокоение, тъй като се оказва, че са неподготвени за живота. Не знаят по какъв начин да си намерят работа. Не знаят какви са техните благоприятни условия. И никой в учебно заведение не ги насочва съгласно ползите и капацитета им в определените аспекти на живота. Скъсана е връзката сред учебното заведение и действителността. Те са в суматоха какво ги чака откакто отворят вратата на живота. Никой не ги възпитава в отговорност, през днешния ден тази дума е изчерпана като че ли като разбиране и стойност. От диалозите с възпитаници се оказа, че в последните години в България има един сив бранш, в който се печелят лесни пари и множеството деца считат че на вълната на лесните пари могат да изкарат целия си живот. Но там е доста елементарно пропадането и огромна част от децата пропадат преди да са тръгнали нанякъде. Това е задачата на менторите, да обяснят какви са подводните камъни по този път, да покажат, че живота рано или късно те сблъсква с действителността и колкото по-рано си подготвен да я понесеш, толкоз по-добре. ", обясниха през днешния ден младежите. 

"Уроци по хвърчене " има фейсбук страница, на която всички завършващи възпитаници могат да споделят своите въпроси, мнения и се срещнат по-подробно с плана. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР