Икономически интереси са в основата на подадената оставка от здравния

...
Икономически интереси са в основата на подадената оставка от здравния
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Две мафии удариха проф. Николай Петров

Икономически ползи са в основата на подадената оставка от здравния министър проф. Николай Петров. На това мнение е вицепремиерът Валери Симеонов, който пред Bulgaria ON AIR дефинира офанзивата към към този момент някогашния министър като мероприятие на стопански засегнатите кръгове.

"За идната година той прокара възбрана за регистрирането на нови образователни заведения и нови медикаменти ", уточни Валери Симеонов и изясни, че по този метод проф. Петров е засегнал ползите на фармацевтичната и лекарската мафия.

"При такава невиждана измислица... цялата биография на този човек беше хвърлена в мръсния канал ", разяснява вицепремиерът във връзка телевизионното следствие за публични поръчки на стойност 1,6 млн. лв., извоювани от компанията на зетя на Николай Петров.

Симеонов е на мнение, че в репортажа има редица грешки и страната не е ощетена даже с 1 лев. Няма значение чия е компанията - въпросът е дали е ощетила или не е ощетила, настоя той.

Според Валери Симеонов има и втора причина за оставката на министъра. По думите му в последните години България се ръководи от две малките екрани и в последно време виждаме очернянето на редица политически фигури.

"Жалбите са готови и тези медии ще бъдат наказани. Дневният ред не се диктува от телевизионните студия ", отсече вицепремиерът в "България заран " и уточни медиите като основен провинен за основаването на подправени вести.

Симеонов разяснява и поисканата му оставка от Движение за права и свободи и ДОСТ.

"С право я желаят оставката, тъй като желаят да разрушат това ръководство и да се докопат до властта. Лютви Местан е отклонение на Движение за права и свободи, ДОСТ е уродливото изчадие на Движение за права и свободи. И двете се управляват от едно и също място, знаем от кое място ", безапелационен бе вицепремиерът.

Преди седмица Валери Симеонов бе наказан на първа инстанция за антиромска тирада от трибуната на Народно събрание. Той означи, че има определение от 31 юли, което е обжалвано още през август. По думите му тематиката в този момент се претопля, с цел да може да се влияе върху ръководството и персонално върху премиера Борисов.

"Езикът на омразата в най-висша степен се упражнява от Движение за права и свободи и ДОСТ ", отсече Симеонов в студиото на Лора Инджова и Златимир Йочев.

Вицепремиерът взе отношение и по отношение на отвореното писмо на КРИБ към самия него за заведенията по плажовете. Той е на мнение, че с поредното си държание е довел до сливане на своите съперници.

"Ще ги посрещнем на драго сърце, само че няма да им се отвори парашутът ", съобщи Симеонов.

Запитан за настояването на водача на ДОСТ Лютви Местан България да признае турското малцинство у нас, Валери Симеонов отговори:

"Кой беше Местан? Това не беше ли турският Жорж Ганчев?! Такива са законите. Това не е конституцията на Турция, не е на Албания. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР