Икономическата миграция като основен фактор за обезлюдяването на регионите и

...
Икономическата миграция като основен фактор за обезлюдяването на регионите и
Коментари Харесай

Икономическата миграция - основен фактор за обезлюдяването на регионите

Икономическата миграция като главен фактор за обезлюдяването на районите и намаляването на популацията. Това е акцентът в създаването на учени от Института за проучване на популацията и индивида при Българска академия на науките, които ще показват предложенията си по плана " Мерки за превъзмогване на демографската рецесия в България ", предоставен от Министерския съвет.

Учените ще обобщят резултатите от изследванията, свързани с плана, и ще предложат съответни ограничения за смяна на отрицателните трендове в демографското развиване на страната.

Представители на работните групи ще обяснят основните процеси, засягащи възпроизводството на популацията и образуването на актуалната демографска картина - раждаемост, смъртност, вътрешна и външна миграция.

Екипът ще предложи и сюжет за средносрочна вероятност с акцент върху промените в числеността и качеството на работната мощ, както и ограничения за усъвършенстването на демографското възпроизводство, съображение на направените научни разбори и прогнози. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР