Икономическата криза в страната се задълбочава, а бизнесът замразява инвестиционните

...
Икономическата криза в страната се задълбочава, а бизнесът замразява инвестиционните
Коментари Харесай

БГ бизнесът спира с инвестициите, очакват се и съкращения


Икономическата рецесия в страната се задълбочава, а бизнес ът замразява капиталовите си планове и предприемачески начинания. Прогнозата за тежките месеци, които предстоят, направи пред БНР ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов :

" Съвсем разумно е в такива условия бизнес мените да са доста по-предпазливи за нови предприемачески начинания. Вече има стесняване на производството, ще стартират съкращения, тъй като мярката " 60:40 ", в случай че вземем като образец, не повлия по най-хубавия метод, тъй като се оказа, че тези, които работят, получават 100% от заплатата си, а тези, които не работят и се включат по тази мярка - и те получават 100% от заплатата ".

В изискванията на политическата неустойчивост, бизнес ът се тормози и за използването на помощните ограничения в стопанската система, сподели още Симеонов:

" Това, което плаши бизнес а, са многото сигнали за корупционни практики в България. Тези компании, които към този момент са се настанили, те са преодолели тази корупционна преграда, само че за другите това си е стрес и терзание. Никои избори не са страшни, никои ръководещи не са страшни, в случай че те се преценяват с това, което установяват анализаторите като минус на икономическата среда ", коментира председателят на БТПП в предаването " Преди всички ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР