Икономическата криза, причинена от коронавируса, е намалила приходите на българския

...
Икономическата криза, причинена от коронавируса, е намалила приходите на българския
Коментари Харесай

Българският туризъм е загубил 800 млн. евро от кризата

Икономическата рецесия, породена от ковид, е понижила приходите на българския туризъм с почти 800 млн. евро. Тези пари няма да могат да бъдат обезщетени от насрещните разноски, даже в случай че българите останат да почиват в страната. Това е един от изводите в разбор на Българска академия на науките за провокациите пред туризма у нас, представен от профилирания уебсайт “Инвестор “.

Пандемията е подложила на невиждан напън туристическата промишленост в България, показва анализът. За месеците на най-сериозните ограничаващи ограничения (април, май, юни) сривът при осъществените нощувки е с над 90 на 100.

Спадът в търговията, хотелиерството и ресторантьорството е към 20% по отношение на прогнозните упования от 2019 година, като най-силно са наранени общините, които разчитат на всеобщо привличане на чужденци. Там е съсредоточена и главната загуба на работни места, показва се в отчета.

Зимният туризъм в България е с доста по-ниски индикатори от летния, даже и без рецесия. По тази причина, макар ограниченията, не може да се чака приходите от зимните курорти да съумеят да компенсират загубите от летните.

Според специалистите конферентният и бизнес туризмът са вероятни свободни пазарни ниши все още. За задачата би трябвало да се подобрят изискванията за пътническия въздушен превоз и да се овладее инфлацията при този вид услуги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР