Икономическата и валутната криза в Турция още не е съвсем

...
Икономическата и валутната криза в Турция още не е съвсем
Коментари Харесай

Икономическото чудо на Ердоган

Икономическата и валутната рецесия в Турция още не е напълно отминала, а турският президент Реджеп Тайип Ердоган още веднъж акцентира достиженията на своята партия в областта на стопанската система. В тирада пред парламентаристи на ислямско-консервативната Партия на справедливостта и развиването (ПСР), той показа своята „ Равносметка на триумфа " за последните 17 години, откогато тази партия е на власт. В речта той акцентира и достиженията в областта на заетостта и намаляването на безработицата.

Турският президент загатна, че през последните 17 години е съумял " да открие девет милиона работни места " - и по този начин повишил общата претовареност до 29 милиона. Ердоган говореше за „ история на триумфа ", с което обърка опозицията - тъй като това изказване въобще не се покрива с чувствата на турското население.
Девет милиона нови работни места?
Дойче Веле проучва данни на Турската статистическа работа (TPIK), с цел да ревизира истинността на това изказване. И откри, че от началото на ръководството на ПСР през 2002 год. броят на заетите е повишен от 21,4 на 28,5 милиона през юни 2019 - т.е. нарастването е от към 7,2 милиона. Според специалистите обаче този растеж се дължи на това, че за същия интервал турското население като цяло се е нараснало с 13,5 милиона души: броят на хората в трудоспособна възраст е повишен от 48 на 61,5 милиона души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР