Икономическата и социална криза чука на вратата ни. Мерките –

...
Икономическата и социална криза чука на вратата ни. Мерките –
Коментари Харесай

Икономическите мерки за кризата са недостатъчни, смята Илияна Йотова

Икономическата и обществена рецесия чука на вратата ни. Мерките – не споделям, че те са неприятни, само че са малко и незадоволителни. Нужно е по-сериозен орган да се занимава с това, което следва и би трябвало да се образува непрекъснат стопански и обществен щаб за ръководство на рецесията, който да разчита на специалисти. До края на лятото би трябвало да имаме най-малко икономическа хронограма какво по кое време ще се прави. Трябва повече съгласуваност, хрумвания и ограничения и повече специалисти. Това съобщи в ефира на bTV вицепрезидентът Илияна Йотова. 

По думите ѝ – в последните дни е проличало, че има раздор сред ръководителя на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и останалите в щаба. Йотова изрази и неразбиране за какво на брифингите се оповестява статистика без, съгласно нея, да се наблюдават трендовете в разпространяването на болестта. 

" Показателите, без значение от уверенията на ръководството, са много тревожни. Вчера излезе една статистика на Европейска комисия, която споделя, че за България ще има 10.6% спад в Брутният вътрешен продукт. Това е може би една от най-големите стойности в целия Европейски Съюз. Макар че нашето Министерство на финансите приказва за 3%, някакси съм привикнала да имам вяра повече на европейските статистики ", сподели Йотова.

По мотив драмата с прехвърлянето на акциите на " Левски " и кореспонденцията на Божков с консуматор на име Vladi Goranov, която излезе в медийното пространство, Йотова съобщи, че политическата отговорност за присъединяване или неучастието на финансовия министър в цялата тази сага се носи от премиера – той го показва за финансов министър от ръководещото болшинство.

" Да си я поеме тази отговорност – в случай че преценя, че няма проблем, дано да продължава да си стои финансов министър в неговия кабинет ", разяснява тя. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР