Икономическата и финансовата стабилност си дава резултати, инвестиционният интерес към

...
Икономическата и финансовата стабилност си дава резултати, инвестиционният интерес към
Коментари Харесай

Борисов: Икономическата и финансовата стабилност си дава резултати

Икономическата и финансовата непоклатимост си дава резултати, капиталовият интерес към България е огромен, сподели министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали.

Той участва на откриването на корпус от цех за производството на каучукови, пластмасови и железни съединения за спирачните системи на международно известни автомобилни марки.

Премиерът посочи, че за разлика от преди 15-20 години, в този момент се влага в действителната стопанска система. Създават се висококачествени артикули в България, а това се отразява положително и на Брутният вътрешен продукт на страната, който към този момент минава 120 млрд.лв.

Помолен да разяснява изявлението от трибуната на турския дипломат у нас Хасан Улусой по време на формалната гала, за проучване на турски език, Борисов отговори, че е схванал изявлението по един метод, а медиите по различен, само че при всички случаи ще потърси отговорност от посланика, с цел да не стават спекулации. "Да кажеш на една страна наложително да учи език, в случай, че ние сме се произнесли в Народното събрание ясно и тъкмо, който желае може да учи турски по всевъзможен метод ", акцентира министър председателят Борисов и добави, че в България българите учат и британски, и немски, и китайски, само че и китайците са сложили същия проблем - с владеенето на език. "За наслада младите интензивно учат езици, а тези в по-напреднала възраст би трябвало да се квалифицират ", сподели още министър председателят.

По време на визитата си в Кърджали Борисов бе придружаван от ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, министъра на финансите Владислав Горанов, вицепремиера Томислав Дончев, икономическия министър Емил Караниколов, регионалния шеф Никола Чанев. Преди да си заминат, те посетиха и средновековния манастирски комплекс "Св.Йоан Предтеча ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР