Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България

...
Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България
Коментари Харесай

Борисов доволен от големия инвестиционен интерес към България

Икономическата и финансовата непоклатимост дава резултати, капиталовият интерес към България е огромен . Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали, където участва на откриването на четвърти цех на компания за произвеждане на издeлия зa aвтoмoбилocтpoeнeто.

Премиерът посочи, че за разлика от преди 15-20 години сега се влага в действителната стопанска система и се основават висококачествени артикули в България. По негови думи това се отразявало положително и на Брутният вътрешен продукт на страната. Той подсети и че във Враца се прави още един цех с 1000 работни места.

Новата инвестиция в Кърджали включва цех с разгъната застроена повърхност от 20 000 кв. м., научно-изследователски център, както и зона за отдих. Компанията е разкрила общо 2500 работни места в у нас.

Запитан по какъв начин ще разяснява думите на турския дипломат у нас Хасан Улусой за наложителното проучване на турски език, министър председателят увери, че ще изиска посланикът да обясни думите си, с цел да не стават спекулации.

Той не вижда причина за какво е нужно да се споделя на една страна наложително да учи език , в случай че Народното събрание към този момент е взел ясно решение по въпроса.

Той акцентира, че в образованието има доста ясни стратегии.

Който желае, може да учи турски по всевъзможен метод , разяснява министър председателят и добави, че у нас младежите учат доста езици. Колкото повече, толкоз по-добре, заключи той.

" Работа има колкото желаете, само че би трябвало подготовка . Затова въведохме и дуалното образование, и курсове за преподготовка ", сподели още министър-председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР