Икономическата група Монбат придоби две компании за литиево-йонни батерии в

...
Икономическата група Монбат придоби две компании за литиево-йонни батерии в
Коментари Харесай

С покупката на две германски компании "Монбат" стъпва на пазара на литиево-йонни батерии

Икономическата група " Монбат " закупи две компании за литиево-йонни акумулатори в Германия и навлиза на този пазар с проекти да се трансформира в един от европейските софтуерни водачи на него, оповестиха от компанията. Дружеството е купило компаниите ГАЯ Акумулаторенверке ГмбХ (Gaia Akkumulatorenwerke GmbH) и ЕАС Германия ГмбХ (EAS Germany GmbH).

Двете сдружения ще се слеят в едно, което ще носи името ЕАС Батерийс ГмбХ (EAS Batteries GmbH). Амбицията на " Монбат " е да се концентрира върху уголемение на индустриалния потенциал и комерсиализиране на новоразработената клетъчна технология.

" Монбат " ще залага на високоенергийните литиево-йонни батерийни системи, основани на LFP-клетъчна химия – неповторим софтуерен метод, подхванат световно от единствено още едно друго огромно сдружение. Тази технология разрешава отговор на доста нишови високоенергийни приложения и покрива извънредно високите условия за сигурност и надеждност, изисквани при галактическите и отбранителните приложения, в морския и в публичния превоз.

" Монбат " ще модернизира постройките в Нордхаузен на двете компании, ще развие целия бизнес и в допълнение ще разшири продажбите в Германия и прилежащите страни. Групата възнамерява да влага над 5 милиона евро през идващите две години в ново съвременно съоръжение, както и да разшири екипа на новото сдружение.

" Монбат " е учредена през 1959 година, приватизирана е през 1998 година и от този момент се трансформира в най-големия производител на оловно-кисели акумулаторни акумулатори в Източна Европа със фабрики за произвеждане и преработване в три разнообразни страни в района. Компанията има фабрики за произвеждане и преработване в три разнообразни страни в района.

Компанията е записана за търговия на Българска фондова борса-София АД в премуим сегмента на акции и е с пазарна капитализация от почти 230 милиона евро. " Монбат " изнася продукцията си в над 60 страни в целия свят.

ГАЯ Акумулаторенверке е учредена през 1996 година и е една от водещите немски компании за литиево-йонна технология, профилирана в широкоформатните кафези и акумулатори. През 2004 година компанията стартира производството на кафези и акумулатори с висока мощ, като е снабдител на първите литиево-йонни стартерни акумулатори за " Порше ".

ГАЯ Акумулаторенверке доставя с батерии и прототипи на хибридни електрически транспортни средства на немския авто производител, както и акумулатори за прототипи на хибридни товарни коли и рейсове за европейски и американски клиенти.

През 2009 година клетките на ГАЯ са класифицирани като годни за приложимост в космоса от НАСА и от Руската галактическа организация.

ЕАС Германия е основана през 2011 година като джойнт венчър сред ГАЯ Акумулаторенверке и Енерсис/Хоукър. Основната активност на компанията е произвеждане на кафези и развиване на технологията за висококачествени, широко-цилиндрови и кафези за хибридно електрическо задвижане с висока мощ за приложение при влакове, тежкотоварни индустриални транспортни средства, както и в региона на защитата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР