Икономическата експанзия в еврозоната и в целия Европейски съюз се

...
Икономическата експанзия в еврозоната и в целия Европейски съюз се
Коментари Харесай

Икономическата експанзия в еврозоната и в целия ЕС се забави

Икономическата агресия в еврозоната и в целия Европейски съюз се забави внезапно през третото тримесечие на годината на фона на ескалиращото комерсиално напрежение сред Съединени американски щати и останалия свят, както и на по-слабия стопански напредък в Китай и в световен проект, демонстрират неревизирани данни на Евростат. В същото време европейската статистика регистрира и намаляване на растежа на трудовата претовареност през отчетния интервал, съобщи БНР.

Евростат удостовери, че комбинираният БВП на 19-те страни - членки на еврозоната се усили през третото тримесечие с едвам 0,2% по отношение на предходните две тримесечия на годината, през всяко от които беше регистриран стопански напредък от 0,4 на 100. Това е най-слабата икономическа агресия от второто тримесечие на 2014-а година насам, когато Брутният вътрешен продукт на еврозоната също набъбна с 0,2 на 100.

Спрямо година по-рано растежът на Брутният вътрешен продукт в еврозоната през интервала юли - септември се забави още по-рязко до 1,7% от 2,2% през второто тримесечие, отбелязвайки най-слаба икономическа агресия от две години насам (от четвъртото тримесечие на 2016-а година), потвърждавайки експресната оценка на европейската статистика.

В рамките на целия Европейски Съюз брутният вътрешен артикул набъбна през третото тримесечие с едвам 0,3% по отношение на второто тримесечие, когато беше регистрирана икономическа агресия от 0,5 на 100, до момента в който икономическият напредък на годишна база се забави през интервала юли - септември до 1,9% от 2,1% през предходните три месеца.

Евростат показа и експресна оценка за трудовата претовареност на остарелия континент през третото тримесечие на актуалната година. Броят на работещите в еврозоната и в целия Европейски Съюз се усили на тримесечна база с 0,2% след напредък с 0,4% през второто тримесечие, като на годишна база растежът на заетостта в района на единната валута се забави до 1,3% от 1,2% през трите месеца до края на юни, до момента в който в границите на Европейски Съюз се забави до 1,2% от 1,4 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР