Икономическа полиция-Варна задържа двама мъже и жена за извършени банкови

...
Икономическа полиция-Варна задържа двама мъже и жена за извършени банкови
Коментари Харесай

След акция: Задържаха трима души за банкови измами в чужбина

Икономическа полиция-Варна задържа двама мъже и жена за осъществени банкови измами в чужбина, оповестиха от Министерство на вътрешните работи,

Специализираната интервенция е извършена на 15 юни от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ в ОД на Министерство на вътрешните работи. Осъществени са арести на 24-годишна жена и на двама мъже на възраст 20 и 33-години, всичките с престъпни регистрации.

Според данните досега тримата са правили измами на територията на Литва, посредством „ фишинг “ известия, предоставящи далечен достъп до банковите сметки и мобилното банкиране на излъганите литовски жители.

Средствата на жертвите бивали превеждани по електронни сметки в разнообразни електронни портфейли на причинителите.  В хода на интервенцията са извършени  претърсвания на адресите на арестуваните, откъдето са конфискувани 10 мобилни телефона, 8 компютърни конфигурации, банкови документи, ПОС устройство, бележник със записани пароли за достъп до разнообразни сметки, банкови платежни принадлежности, сума от 10 000 лв. - в друга валута, граната.

По случая се води следствие под наблюдението на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР