Икономическа полиция в Шумен действа по проверка на сигнал до

...
Икономическа полиция в Шумен действа по проверка на сигнал до
Коментари Харесай

Нинова: Откога се разследва кой е член на БСП и кой не

Икономическа полиция в Шумен работи по инспекция на сигнал до прокуратурата от един член или деятел на Българска социалистическа партия против различен член или деятел на партията. Това изясни министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред публицисти в Народното събрание.

По-рано през днешния ден

от Българска социалистическа партия желаеха основният прокурор да назначи вътрешна инспекция в Районната прокуратура в Шумен на какво съображение е разпоредила на Икономическа полиция в града да изиска информация от партията за членовете ,

за участвалите в общински препоръки на Българска социалистическа партия и за присъствалите на делегатски събрания.

„ Откога Сектор „ Противодействие на икономическата престъпност “ се занимава с следствие кой е член на Българска социалистическа партия “, попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя уточни, че държавен чиновник в Комисията за попречване и определяне на спор на ползи е уволнен през август предходната година поради това, че е член на Българска социалистическа партия.

„ Член на Българска социалистическа партия, който е бил държавен чиновник, е уволнен от работа поради това, че е бил член на Българска социалистическа партия. Но не се стопира дотук - образуват му тази инспекция и го упрекват, че е нарушил закона, който споделя, че държавният чиновник не може да бъде член на управителен орган на партията. Нашият управителен орган е само Националният съвет. Този човек не е бил член на Националния съвет “, сподели Нинова.

Валентин Радев изясни, че член или деятел на Българска социалистическа партия в Шумен е написал сигнал против различен член или деятел на партията в Шумен

с искане прокуратурата да ревизира дали сътрудника му, с който дружно са имали политическа кариера, е излъгал в декларацията си за спор на ползи, че не е членувал в Българска социалистическа партия.

„ Прокуратурата издава разпореждане, с което задължава Министерство на вътрешните работи да извърши тази инспекция “, уточни вътрешният министър. „ Само Икономическа полиция прави такава инспекция дали има погрешно наличие в някакъв документ, в тази ситуация в подадената декларация “, посочи той.

Радев уточни, че сега се прави такава инспекция и по тази причина са написани писма до Българска социалистическа партия, в които се пита този член ли е и има ли политическа дейна активност.

„ Не бива да се слага под подозрение работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и в тази ситуация на шуменската дирекция “ ,

разяснява той. „ Не одобрявам такова отношение към работата на Министерство на вътрешните работи, ние изпълняваме тъкмо постановлението на прокуратурата “, съобщи вътрешният министър.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР