Икономическа полиция разследва бившия кмет на врачанското село Веслец Генади

...
Икономическа полиция разследва бившия кмет на врачанското село Веслец Генади
Коментари Харесай

Икономическа полиция разследва скандален бивш кмет на врачанско село

Икономическа полиция проверява някогашния кмет на врачанското село Веслец Генади Христов, научи организация BulNews. Проверката е по експлицитното предписание на прокуратурата. Христов е проверяван за това по какъв начин е харчил пари, получавани от наеми, а по-късно и от продажбата на някогашната постройка на Административнопроцесуален кодекс във Враца, в която обитаемото място е членувало. Средствата от договорката са били разпределени сред 10 врачански села. Сигналът против Генади Христов е подаден в Районната прокуратура в града под Околчица на 20 януари. По него към този момент е почнала огромна инспекция. На база на резултатите от нея от държавното обвиняване ще преценяват дали да се образува досъдебно произвеждане или преписката да бъде прекъсната.
Целта е чиновниците на Икономическа полиция да открият къде са постъпвали средства от наеми на пространства в някогашната постройка на Административнопроцесуален кодекс са харчени от някогашния кмет на село Веслец. Трябва да открият и ориста на 28 850 лв., получени от кметството при продажбата на постройката в идеалния център на Враца. При реализирането на договорката е взето решение парите да бъдат разпределени поравно сред кметствата на 10 села в общината, чийто поданици вземат участие в миналото в градежа. Решението е компромисно, тъй като в годините обратно се губи информацията по отношение на точния брой поданици на съответното обитаемо място присъединили се с непринуден труд.
Всяко село след извършено общо заседание взема решение по какъв начин и в какво да се влагат постъпленията от наеми и от продажбата. Изхарчените пари се регистрират с протоколи, само че подобен от село Веслец липсва. Генади Христов бе отпред на обитаемото място през 2015 - 2019 година. По време на ръководството си той е имал и други конфликти с органите на реда. На 1 декември 2017 година той прекарва нощта в полицейски арест във Враца. Около 1 часа полицейски патрул стопира за рутинна инспекция в регионалния център лек автомобил „ Ауди ". Зад кормилото се оказал точно Генади Христов. 47-годишният властник бил тестван c дpeгep, който посочил, че кара с 1.67 промила алкохол в издишания въздух. Ченгетата неотложно свалили номерата на леката кола и арестували селския властник. Година по-късно транспортното средство бе вдигнато от репатриращия автомобил в центъра на Враца. Причината за следващия конфликт с контролните органи този път бе погрешно паркиране от страна на селския отличник. Сега Христов ще дава пояснения за преведените пари на село Веслец от бившето Административнопроцесуален кодекс във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР