Икономическа полиция при областната дирекция на МВР в Кюстендил прави

...
Икономическа полиция при областната дирекция на МВР в Кюстендил прави
Коментари Харесай

Икономическа полиция прави допълнителна проверка на 29 къщи за гости в Кюстендилско

Икономическа полиция при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил прави спомагателна инспекция на 29 къщи за посетители, издигнати с пари по фонд "Земеделие " и Програмата за развиване на селските региони. Това заяви БНР.

Проверката стартира в средата на май - срокът за приключването и е продължен до 5 юни, сподели шефът на регионалната дирекция на полицията старши-комисар Елиан Стамболийски.

Тя е по предписание на Главна прокуратура, а резултатите се предават за резюме в Главна дирекция "Национална полиция ". Най-много обекти - 19, са в община Сапарева баня. само че се ревизират такива и в Кюстендил, една - в с. Неделкова Гращица, община Невестино, две-три по Рилското корито, община Рила.

Това са въпросници, на които би трябвало да отговорят притежателите на къщи за посетители. И част от материалите, които са съпричастни към тази активност, да бъдат преснети и разказани от сътрудниците. Следва да бъдат направени разбори и инспекции в другите институции, изясни старши комисар Стамболийски.

За 19-те къщи за посетители в община Сапарева баня се ревизират строителните бумаги, разрешителните за активност, удостоверенията за категория, внасяните такси и декларирани нощувки и оборот. Кметът на града Калин Гелев сподели, че импровизирано се разяснява за идна инспекция на къщите за посетители и от специалисти на Държавна фирма "Земеделие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР