Икономическа полиция - Пловдив приключи проверка по постъпил сигнал за

...
Икономическа полиция - Пловдив приключи проверка по постъпил сигнал за
Коментари Харесай

Спипаха търговец на маски, които предпазват от коронавирус

Икономическа полиция - Пловдив завърши инспекция по постъпил сигнал за продажба на маски, които " защищават от контравирус " . Сигналът е подаден от мъж, който попаднал на публикация в интернет платформа за продажби. Според информацията, маските са 4-слойни с вграден филтърен плат и защищават от " ковид " .
Обявената цена е 14.99 лв. за 1 брой. В хода на осъществената инспекция от полицейските чиновници са открити двама мъже, които са се пробвали да се възползват от създалото се изключително състояние от неналичието на защитни средства на пазара. Маските са създадени от 40-годишен пловдивчанин, който до скоро е имал шивашки завод и разполагал с останали платове. Негов другар - юноша на 20 година от село Борино, Смолянско, качил обявата в интернет. Много скоро след публикуването й мъжете съумели да продадат всички направени надомно 240 броя маски.
Случаят е предаден за взимане на отношение от страна на Районна прокуратура - Пловдви. От ОДМВР - Пловдив поучават жителите да бъдат извънредно деликатни при избор на средства за персонална отбрана. Полицията приканва да се купуват маски, ръкавици и препарати за стерилизация единствено от сертифицирани производители и от регламентирани за задачата места, както и да не се доверяват на разгласи от интернет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР