Икономическа полиция нахлу тази сутрин на проверка във фабриката на

...
Икономическа полиция нахлу тази сутрин на проверка във фабриката на
Коментари Харесай

Бойко отсвири кмета от ГЕРБ Георги Мараджиев – арестуваха го за далавери с европари

Икономическа полиция нахлу тази заран на инспекция във фабриката на фамилията на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и водач на ГЕРБ в Пловдивска област.

„ В момента ме арестуват, не мога да приказвам “, съобщи градоначалникът пред кореспондент на 24 часа, който се свърза с него.

Според данните Мараджиев, за който Narod.bg направи серия разкрития, е в кауша за обири на европари. Наш източник счита, че кметът на Стамболийски е изгубил протекцията на Бойко Борисов и може да се яви като бушон, който да изгърми, с цел да не се стигне до по-високите равнища в ГЕРБ.

Сътрудниците на гербопитека нямат връзка с него, защото е взет мобилния му телефон от униформените. Местни хора са им съобщили, че Мараджиев е арестуван и отведен на разпит. Активисти на ГЕРБ се събират на митинг пред Икономическа полиция в Пловдив против дейностите по отношение на техния водач.

През март кметът от ГЕРБ бе разпитван в полицията по сигнал за пазаруване на гласове и подозрения, че през него минава заплащането на купения избор.

Тогава Мараджиев съобщи, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 година в Ново село, когато той и локални поданици направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция организираше акция по време на предизборната акция.

Реклама

По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения проблем. Според него задачата на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее боязън в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

„ Маскирани служители на реда са влезнали в дома, както на кмета Мараджиев, по този начин и на сина му Рангел. Нямаме още информация какво се случва, с цел да се организираме на митинг. Наши представители отпътуваха за Стамболийски “, обявиха от централата на ГЕРБ за Пловдив-област.

Междувременно жена се строполи на тротоара пред община Стамболийски и хора се втурнаха да й оказват помощ. Оказа се, че й прилошало от високо кръвно.

Около 50-ина души се събраха пред локалната администрация, откакто се разчу, че полиция е нахлула, а кметът Георги Мараджиев е отведен в районното ръководство на разпит. От полицията прецизираха, че е отведен да даде пояснения след сигнал за възможни злоупотреби с европейски средства.

Хора от Стамболийски недоволстват, че общината е затворена и не могат да си свършат никаква работа.

„ Дойдох да си извадя документ, само че вътре има полиция и не разрешава да влезем в постройката “, съобщи Иван Дандаров.

Междувременно деятели на ГЕРБ се пренасочват към фабриката на сина на Георги Мараджиев – Рангел.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР