Икономическа полиция извършва претърсване в офисите на 6 дружества, осъществяващи

...
Икономическа полиция извършва претърсване в офисите на 6 дружества, осъществяващи
Коментари Харесай

Икономическа полиция влезе в офисите на транспортните фирми в Пловдив

Икономическа полиция прави претършуване в офисите на 6 сдружения, осъществяващи публичен транспорт на пасажери по всички линии на градски превоз на територията на град Пловдив. Акцията е под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.

От там оповестиха, че предметът на следствието по досъдебното произвеждане са вероятно осъществени данъчни закононарушения, свързани с реализирането на транспортните услуги в град Пловдив и град Асеновград, както и законността и контрола на отпуснатите дотации от страна на общинските администрации в град Пловдив и град Асеновград.

По обед екип на Икономическа полиция с 2 коли влезе в офисите на " Хебросбус ". Радио Пловдив научи, че преглеждат документите на осъществените транспорти отпреди обед и беседват с шефа Веселин Дошков.

Петко Ангелов също удостовери за извършена в офиса му инспекция. В момента той е в чужбина, само че изясни, че това следствие се води от два- три месеца и не първо влизане в офисите на преводзвачите. По думите му не е извънредно сигналът за нарушавания да е подаден от конкурентни компании.

Следствените дейности и оперативно-издирвателните мероприятия се правят от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, отдел „ Икономическа полиция " и Търговско дружество ДАНС - град Пловдив.

Разследването е в начална дейна фаза.

Вчера превозвачите и общинската администрация още веднъж размениха реплики. Транспортните компании - за цената на услугата, а кметската администрация - за нейното качество. Заговори се и за повишаване на цените на билетите и картите. Дебатът за това ще се води в Общинския съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР