Иконичният метъл музикант Джоуи Джордисън, бившият барабанист и основател на

...
Иконичният метъл музикант Джоуи Джордисън, бившият барабанист и основател на
Коментари Харесай

Барабанистът на SLIPKNOT почина на 46

Иконичният метъл музикант Джоуи Джордисън, някогашният барабанист и създател на Slipknot, умря на 46 години, написа списание Revolver.

Новината за трагичната му гибел беше споделена от фамилията му, което съобщи, че той е " умрял умерено в съня си " на 26 юли. Джордисън е страдал от изострен напречен миелит - рядко неврологично положение, при което гръбначният мозък е инфектиран. Симптомите на заболяването се показали за пръв път през 2010 година

" С разрушени сърца споделяме новината, че Джоуи Джордисън, популярен барабанист, музикант и художник умря умерено в съня си на 26 юли 2021 година Той беше на 46 ", се споделя в изказването на неговото семейство. " Смъртта на Джоуи ни остави с празни сърца и възприятие на неописуема тъга. "

Джордисън свири в Slipknot от 1995 година до 2013 година когато се отдръпва. В следствие основава групата Scar the Martyr, която се разпада три години по-късно. Преди гибелта си той беше барабанист на френската дет метъл група Sinsaenum.

Джордисън е роден в Де Мойн, Айова, на 26 април 1975 година Занимава се с музика от ранна възраст и свири в голям брой локални групи през тийнейджърските си години, което му оказва помощ да усъвършенства уменията си на свръхестествено бърз и праволинеен барабанист. През 1995 година той е помолен да се причисли към нов план, наименуван Pale Ones, който по-късно се трансформира в Slipknot.

Технически, въпреки и трети член, който се причислява към групата, Джордисън е считан за създател на ню-метъл титаните, спечелвайки обозначението " # 1 ", откакто на всеки от останалите членове на групата е определен номер сред един и девет.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР