Иконата на цигарите Малборо (Marlboro) Робърт Норис, чийто лик се

...
Иконата на цигарите Малборо (Marlboro) Робърт Норис, чийто лик се
Коментари Харесай

Почина лицето на Marlboro

 Иконата на цигарите " Малборо " (Marlboro) Робърт Норис, чийто лик се трансформира в нарицателно за тютюневата компания десетилетия наред, умря на достолепната 90-годишна възраст. Дегизиран като каубой, Норис беше емблемата на марката и ликът му бе употребен за първата мъжка рекламна акция на компанията през 50-те години на предишния век. Цели 30 години Робърт Норис не слиза от рекламите на цигарите.

Мачото е прочут с каубойската си шапка и с позата си до момента в който пали цигара. Той е умрял на 3 ноември на 90-годишна възраст и иронията в цялата история е, че в никакъв случай не е пушил цигари в действителния живот, заяви Франс прес. Чак няколко дни след кончината му международните медии оповестиха за нея.

Робърт Норис е видян от компанията в покрайнините на ранчото си, където отглежда добитък през 1955 година. Ликът му беше употребен, с цел да промени имиджа на марката " Малборо ", родила се през 1924 година и възприемана тогава като извънредно женска. Рекламната акция, която е световноизвестна и е определяна като една от най-хубавите в историята, способства за превръщането на " Малборо " във водещата марка цигари в света.

Близо 20 години Робърт Норис е спомагал за смяната в имиджа на компанията, преди да се отдръпна, с цел да престане да дава неприятен образец на децата си. Ликът му обаче е останал в съзнанието на мнозина американци, както и прякорът му " Малборомен " - нещо, което тойопределяше като неточност приживе.

В последните години от живота си Робърт разкри, че в никакъв случай не е пушил цигари
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР