Иконата на Рома Франческо Тоти призна, че конлфиктът му с

...
Иконата на Рома Франческо Тоти призна, че конлфиктът му с
Коментари Харесай

Тоти разкри – Спалети имал пръст в оттеглянето му

Иконата на Рома Франческо Тоти призна, че конлфиктът му с някогашния към този момент треньор на тима Лучано Спалети в никакъв случай няма да бъде позволен. Настоящият шеф на „ джалоросите” загатна, че неприятните му взаимоотношения със експерта са изиграли роля при отдръпването му.

Аве, "Ил Капитано "! Тоти се сбогува с Рома

В края на сезон 2016/2017 Принца на Рим постави завършек на дните си като футболист на 40-годишна възраст. Преди отдръпването не бе загадка, че Тоти и Спалети имаха своите разлики, а в следствие почитателите се обърнаха против наставника, който в много случаи пускаше славния деец като запаса.

Бивш треньор на Тоти: Други взеха решение, че времето му изтече

„ В нито един миг ние със Спалети не се изяснихме, а не мисля, че в миналото ще го сторим. Имах желанието да приключа кариерата си по друг начин”, съобщи Тоти в просторно изявление за „ Скай Италия”.

Първи важен триумф за шефа Франческо Тоти

„ Ако бях на негово място, щях да се отнеса с играча – а на първо място с индивида – по друг метод. Щях да беседвам с него и да съпоставим концепциите си.”

„ Във всеки случай получих опция да направя стъпката от футболист към шеф на Рома и го сторих по верния метод: с естетика, просветеност и зрялост. Израснах на този терен и ще умра на него.”

Тоти: Съжалявам само, че не играх с Роналдо

„ Не мисля, че ще се откри различен Тоти, който би останал толкоз дълго в Рома. Футболът към този момент е повече бизнес и е мъчно за младите играчи да останат в един клуб до живот като мен или Даниеле Де Роси. Невъзможно е да забележим това още веднъж. Освен това преди фокусът беше повече върху надарените италиански младоци вместо при търсенето на идващия бразилски, аржентински или южноамерикански талант”, добави Тоти.

През последните години президентът на Рома Джеймс Палота е подложен на критика от последователите, че продава най-силните си футболисти. „ Ако бях на негово място, щях да похарча каквато и да било сума, с цел да взема най-силните играчи на планетата. Трябват ти класни играчи, с цел да печелиш титли. Винаги съм го казвал и няма да си трансформира мнението”, добави Тоти.

„ В същото време обаче не съм аз индивидът, който управлява парите. Президентът взема решение. Той дефинира бюджета и на тази база би трябвало да конструираме отбор”, добави Тоти.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР