Иконата на италианския футбол и на Ювентус – Алесандро Дел

...
Иконата на италианския футбол и на Ювентус – Алесандро Дел
Коментари Харесай

Дел Пиеро призна - ЦСКА ще остане завинаги в съзнанието му

Иконата на италианския футбол и на Ювентус – Алесандро Дел Пиеро, си спомни за дуела на „ бианконерите” против ЦСКА за Купата на УЕФА през сезон 1994/95. Легендарният №10 на Ботуша чества на 9-и ноември своя 45-и рожден ден, а това го накара да приказва пред италианските медии, с цел да означи емблематични моменти в своята кариера.

„ Има един гол в моята кариера, който няма да не помни до края на живота си. Беше сезон 1994/95, когато играехме против българския гранд ЦСКА за Купата на УЕФА. Загубихме с 2:3, само че в последна сметка резултатът бе анулиран, защото българите излязоха на терена с неточен играч. Помня, че им вкарах доста хубав гол. Получих дълго центриране и стопирах топката във въздуха с дясната си пета, елиминирайки съперника. Последва прехвърлящ удар над вратаря, с цел да вкарам втория гол – беше в действителност неповторимо попадение”, призна ДелПо пред медиите.

Причината за анулирането на резултата през 1994-а година е, че картотеката на вкаралият два гола за ЦСКА – Петър Михтарски, е невалидна след идването му от Пирин през лятото. Така „ армейците” записват служебна загуба с 0:3 от „ остарялата госпожа”.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР