Иконата на испанския баскетбол Пау Гасол се надява да изиграе

...
Иконата на испанския баскетбол Пау Гасол се надява да изиграе
Коментари Харесай

Легендарният Пау Гасол не мисли за отказване, иска да се завърне в Лейкърс

Иконата на испанския баскетбол Пау Гасол се надява да изиграе още един сезон преди да окачи кецовете на пирона. 39-годишният център към този момент уточни, че би желал да приключи кариерата си в родния си Барселона, само че не изключва опцията да го направи и в тима, с който завоюва две трофеи от НБА - Лос Анджелис Лейкърс.

" Дали го премислям съществено? Не бих споделил, че имам доста благоприятни условия ", дава отговор Гасол на въпрос дали счита да се отдръпна като част от " езерняците ". " Това е нещо, което ми е минало през мозъка. Да завърша кариерата си в Лейкърс би било ужасно. Възможността е привлекателна, само че към този момент не се е предоставила по сериозен формален метод ", изяснява именитият баскетболист.

Гасол се причисли в Лейкърс през 2008 година и бе доста основна фигура за спечелването на двете трофеи през 2009-а и 2010-а.

" Имам страхотни връзки с организацията на Лейкърс и града Лос Анджелис. Това вечно ще остане значимо за мен, без значение какво би станало. Ще забележим ", заключи Гасол.

В момента центърът е свободен сътрудник, откакто бе освободен от контракта си с Портланд Трейл Блейзърс. Преди това бе част и от Милуоки Бъкс, само че изигра едвам 3 мача, след което получи травма. В кариерата си в НБА е взел участие в 1,226 дуела, в които записва приблизително по 17.0 точки, 9.2 битки и 1.6 блокирани стрелби, защитавайки екипите на Мемфис, Лейкърс, Чикаго и Сан Антонио през по-голямата част от кариерата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР