Икер Касияс се сбогува с футбола и натъжи всички обичащи

...
Икер Касияс се сбогува с футбола и натъжи всички обичащи
Коментари Харесай

Осемте спасявания, които превърнаха Касияс в Сан Икер

Икер Касияс се сбогува с футбола и натъжи всички обичащи великата игра. В блестящата си 21-годишна кариера вратарят завоюва 25 трофея, за доста от които имаше съществена заслуга с невероятни намеси.

Сред хилядите му спасявания обаче има 8, които го трансфораха в легенда, в Сан Икер.

1. Шампионска лига, край, 2002 година: " Реал " Мадрид - " Байер " Леверкузен 2:1

Тогава единствено на 20 години, Касияс оказа помощ на " Реал " да завоюва деветата си европейска купа, спирайки не кого да е, а голмайстор №1 на България - Димитър Бербатов. Топката бе ориентирана към далечната греда и Бербо, за следващ път на точното място, несъмнено към този момент си представяше по какъв начин чества попадението. Икер обаче се разтегна и отрази удара.



2. Суперкупата на Испания, 2003 година: " Реал " Мадрид - " Майорка " 3:0

В редиците на " Реал " към този момент бе Дейвид Бекъм, който дебютираше на " Сантиаго Бернабеу ". Кралският клуб преследваше поврат след изненадващото проваляне с 1:2 в първата среща. С върха на пръстите си Касияс съумя да отклони топката при директен свободен удар на Арнолд Бругинк от към 30 м. По този метод мадридчани заобиколиха нахлуване на разногласието в продължения.



3. Купата на краля, осминафинал, 2004 година: " Ейбар " - " Реал " Мадрид 1:1

Касияс сподели класа против " Ейбар " на няколко пъти и отчая втородивизионния отбор. Сред намесите му бе едно зрелищно изпреварване на Микел Саисар, който изглеждаше на път да прати топката в мрежата с глава.



4. Шампионска лига, групова фаза, 2008 година, " Реал " Мадрид - " Олимпиакос " 4:1

Лусиано Гайети проби по десния фланг и потърси Дарко Ковачевич, чийто удар от близка отдалеченост бе избавен от Касияс, макар че Серхио Рамос пречеше на видимостта му.



5. Примера дивисион, 2008 година, " Реал " Мадрид - " Атлетик " Билбао 3:0

Касияс помни този мач като един от най-силните в кариерата си. А почитателите на " Белия балет " надали ще не помнят спасяването му против Франсиско Йесте. В последна сметка " Реал " записа класическа победа и си обезпечи шампионската купа 4 кръга преди края на акцията.



6. Примера дивисион, 2010 година, " Севиля " - " Реал " Мадрид 2:1

Загуба за " Реал " Мадрид, само че едно избавяне на Касияс против Ману дел Морал, което остава в историята.



7. Купата на краля, край, 2011 година: " Барселона " - " Реал " Мадрид 0:1

Андрес Иниеста се промъкна в наказателното поле. Изглеждаше като че ли това ще бъде следващият значим надвит гол в богатата сбирка на плеймейкъра. Сан Икер обаче бе на друго мнение.



8. Шампионска лига, осминафинал, 2014 година: " Шалке " - " Реал " Мадрид 1:6

Спасяване от мач, приключил с победен триумф за " Реал " Мадрид? Заслужава си да се гледа още веднъж и още веднъж, както и реакцията на Юлиан Дракслер.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР