IKEA цели да произвежда точно толкова зелена енергия, колкото консумират

...
IKEA цели да произвежда точно толкова зелена енергия, колкото консумират
Коментари Харесай

IKEA купува 80% в седем румънски вятърни централи

IKEA цели да създава тъкмо толкоз зелена сила, колкото употребяват магазините й по света

Ingka Group, която е притежател на множеството магазини на шведската верига IKEA, разгласи, че ще купи 80% в компанията, която ръководи седем румънски вятърни централи, от датския производител на вятърни турбини Vestas. Сделката е на стойност 136 млн. евро, оповестява Reuters.

Придобиването

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ingka Group разгласи, че придобива 64 турбини с мощ 171 мегавата. Това е втората договорка на компанията за вятърни централи тази година, откакто по-рано се контракти за дял във втория по величина немски офшорен вятърен парк.

Стъпка към задачата

" Придобиването на 80% в компанията оказва помощ за постигането на нашата цел да произвеждаме толкоз възобновима сила, колкото консумираме, а инвестицията ни приближава с една крачка до постигането на задачата ни за 2020 година ", споделя в изказване ръководителят на Ingka Investments Кристър Матсън.

Ingka Group съобщи, че сега има и ръководи 900 хиляди слънчеви модула в своите обекти и 534 вятърни турбини в 14 страни.

Какво следва?

Сделката следва да получи утвърждение от регулатора и се чака да завърши през октомври. Vestas, която остава акционер в компанията в Румъния, съобщи, че договорката е в сходство със тактиката компанията да си партнира с клиенти в създаването на планове и ръководството на активи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР