IKEA е на финален етап от преговорите с Northvolt за

...
IKEA е на финален етап от преговорите с Northvolt за
Коментари Харесай

Преговорите на IKEA с най-голямата фабрика за батерии в Европа - на финала

IKEA е на заключителен стадий от договарянията с Northvolt за присъединяване в набирането на средства за пускане на фабриката за акумулатори, съобщи през днешния ден най-големият търговец на мебели в света.

Шведският Northvolt желае да набере 1,5 милиарда евро, разпределени по равно сред дълг и личен капитал, и изиска от Европейската капиталова банка 350 милиона евро заем. "Този план е доста, доста забавен и напълно в сходство с вложенията за резистентност, които вършим за бъдещето ", сподели Даниела Рогошич, говорителка на Ingka Group, която има множеството магазини на IKEA по света. "Все още сме на финалната фаза на разговора ", сподели тя в през днешния ден.

IKEA се състои от редица компании и фондации. Рогошич съобщи, че договарящият за инвестицията е фондация Stichting IMAS, която ръководи финансовите активи на фондацията Stichting INGKA, която има Ingka Group. Тя отхвърли да даде повече детайлности.

Компанията Northvolt, учредена от някогашния шеф на Tesla Петър Карлсон, се стреми да набере 3 милиарда евро, за построяването в Швеция на най-големия цех за акумулатори в Европа. Проектът конкурира директно американската Gigafactory на Tesla.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР