Иисус не е само духовен, но и политически водач. Празнуваме

...
Иисус не е само духовен, но и политически водач. Празнуваме
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Църквата трябва да се намесва в общественополитическия живот

Иисус не е единствено нравствен, само че и политически лидер. Празнуваме Възкресение, с цел да си напомним, че човек, с цел да реализира нещо, би трябвало да е подготвен да одобри страдалчество поради другите. Ако не сте склонни да жертвате нещо за другите, а желаете единствено да извлечете изгода, тогава нещата не вървят. Всеки, който търси да обичат него, не може да бъде лидер, тъй като ще има и такива, които не го обичат. Обичайте се между тях, жертвата на Бог би трябвало да бъде образец за всеотдайност. Това сподели пред " Нова Нюз " свещеник Тихон.

По думите му църквата би трябвало да се намесва в общественополитическия живот. " Трябва да се интересуваме от стремежите на хората и да ги насочваме към това, което считаме за вярно. Когато човек стигне до задънена улица, би трябвало да се върне обратно досега, в който е сбъркал, с цел да тръгне отначало по нов път. Това назовавам смяна. Ние сами в себе си би трябвало да променим това, което сме очаквали и методът, по който желаеме да осъществим задачата си ", показа той.

Според него този, който са очаквали евреите като избавител от тежкото иго на римляните, който са очаквали поради обещанията му от епохи от пророците, бива разпънат на кръст. " Спасителят е екзекутиран с най-позорното за това време смъртно наказване, като кулминационна точка на огромното отчаяние на хората тогава, само че също и една голяма жертва. За да покаже, че е слязъл от небето, с цел да покаже, че е един от нас и е подготвен да понесе най-страшното наказване ", уточни епископът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР