Игрите по модела лоот бокс може да станат незаконни в

...
Коментари Харесай

Нидерландия може да забрани популярни видеоигри


Игрите по модела „ лоот бокс ” може да станат противозаконни в Нидерландия
(снимка: CC0 Public Domain)

Законопроект за възбрана на игрите от вида „ лоот бокс ” срещна въодушевена поддръжка в Холандия. Ако докуметът бъде признат, това ще значи значими промени в екосистемата на видеоигрите, позволени в страната.

Шест политически партии в Холандия, представляващи повече от 50% от гласовете в Камарата на представителите и повече от 50% в Сената, приканиха за възбрана на „ loot box ” игрите. Борбата против тях се води в Европейски Съюз от много време. Нещо сходно се случи в Белгия през 2018 година
още по темата
Холандският законопроект, показан от група политици, гласи, че „ децата са манипулирани с микротранзакции във видеоигрите ” и че по този начин наречените „ лоот бокс ” игри са форма на хазарт ”.

По-рано холандският
хазартен орган се опита да вкара търговията с сходно наличие в законови рамки, само че защото „ лоот бокс ” не е обособен артикул, съгласно съществуващите закони за хазарта в Холандия, това не беше допустимо.

Сега обаче се чака, че с политическата поддръжка на високо равнище утвърждението на закона от Камарата на представителите и Сената е единствено въпрос на време.

Някои игри, по-специално извънредно известната FIFA, употребяват интензивно „ лоот бокс ”, с цел да си обезпечат доходи от игрово наличие. Но в Европейски Съюз и даже отвън него, да вземем за пример в Обединеното кралство, политическият напън върху игралната промишленост се усилва, тъй че няма да е изненадващо, в случай че с течение на времето обвързваните покупки бъдат неразрешени в множеството европейски страни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР