Игрите на ХХIV Олимпиада в Сеул през 1988 г. са

...
Игрите на ХХIV Олимпиада в Сеул през 1988 г. са
Коментари Харесай

Истории от Олимпийските игри брой 20

Игрите на ХХIV Олимпиада в Сеул през 1988 година са първите след 12 години и два протеста, които срещат великите сили на спортната сцена.

Българските участници печелят 35 медала, от които 10 са златни, и подреждат страната ни на влиятелното 5 място в класирането по народи.

Поредният епизод от поредицата “Истории от Олимпийските игри ” е отдаден на героите от Сеул 1988. В столицата на Република Корея Таня Богомилова записва името си в историята, като единствената към този момент българка, спечелила олимпийска купа в плуването.

15 месеца след раждането на щерка си Ана тя победи на 100м бруст, а Антоанета Френкева става вицеашмпионка в същата дисциплинираност.

Мануела Малеева носи единственият български олимпийски орден в тениса. Тя печели бронз в първия шампионат, позволен за професионалните тенисисти.

Акцент в предаването е олимпийската история на фамилия Малееви и по какъв начин Мануела доближава до подиума в Сеул.

Уникален е фактът, че и трите сестри Малееви вземат участие на олимпийски игри, представяйки две страни. Това се случва в Барселона`92.

Гледайте поредицата " Истории от Олимпийските игри " към този момент в неделя от 13:15 ч. по Българска национална телевизия 1 и от 16:30 ч. по Българска национална телевизия 3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР