Играта World of Warcraft“ първа се възползва от подобрениетоWorld of

...
Играта World of Warcraft“ първа се възползва от подобрениетоWorld of
Коментари Харесай

Microsoft „подари“ на геймърите DirectX 12 за Windows 7

Играта „ World of Warcraft “ първа се възползва от подобрението

„ World of Warcraft “ ще доставя още повече приятност на геймърите с компютри под Windows 7 (източник: Blizzard)

Въпреки че срокът за формалната поддръжка на Windows 7 изтича през идната година, Microsoft зарадва геймърите, които към момента употребяват тази платформа – компанията „ портира “ DirectX 12 на остарялата Оценка за съвместимост, а от това ще завоюват почитателите на „ World of Warcraft “ от Blizzard.

Все отново не става въпрос за преместване на цялостните благоприятни условия на приложния програмен интерфейс DirectX 12 на Windows 7, а единствено на средата за осъществяване Direct3D 12 в потребителски режим, която е най-важната част на API-то за стартиране на игри. Разработчиците няма да получат достъп до целия пакет DirectX 12 SDK на Windows 7, отбелязва Salshgear.

Microsoft подхваща сходна стъпка, защото DirectX 12 разрешава по-ефективно потребление на ресурсите на многопоточните системи, а разработчиците на World of Warcraft реализираха забележителен растеж на продуктивността под Windows 10, където са налични функционалностите на DX12.
още по тематиката
Blizzard желае и останалите консуматори, доста от които играят на компютри с Windows 7, да получат същите благоприятни условия и евентуално компанията е убедила Microsoft да обезпечи мечтаната поддръжка.

„ World of Warcraft: Battle for Azeroth “ – версия 8.1.5 и последващи – ще употребява DirectX 12 даже под Windows 7. Очаква се и други гейм разработчици да последват образеца на Blizzard, а Microsoft явно става по-отворена, за което свидетелства и идното стартиране на „ Halo: The Master Chief Collection “ за районен съд и Steam.

Същевременно, Microsoft твърди, че Windows 10 обезпечава най-хубавото геймърско обграждане, защото включва оптимизация за DirectX 12 на равнище операционна система. Така ли другояче, почитателите на „ World of Warcraft “ скоро ще се любуват на осезаемо усъвършенстване в продуктивността под Windows 7, само че това не важи за притежателите на РС-та с Windows 8 и 8.1.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР