Играта все още няма дата на излизане.Едно от най-любопитните заглавия,

...
Играта все още няма дата на излизане.Едно от най-любопитните заглавия,
Коментари Харесай

Storm in a Teacup: Искахме да представим Тесла като герой на своето време

Играта към момента няма дата на излизане.
Едно от най-любопитните заглавия, които като че ли остават настрана от вниманието на медиите е без подозрение Close to the Sun на Storm in a Teacup. Играта ни води в края на XIX век и един тайнствен транспортен съд, планиран от самия Никола Тесла. Вглеждайки се във видеото нагоре, няма по какъв начин да не бъдат направени паралели с един шедьовър от света на видеоигрите – Bioshock. Освен меката цветова гама и art deco средата, виждаме един свят, който в миналото е бил обитаем, изтънчен, бляскав, до момента в който през днешния ден като че ли всичко това е спомен от това. Самият транспортен съд като участник тук ни припомня на шедьовъра на Кен Ливайн. Даже и в описанието на вдъхновението за този свят звучи познато. В неотдавна обещано изявление за GamingBolt, художественият началник и изпълнителен шеф на Storm in a Teacup Карло Бианки, споделя, че те черпят ентусиазъм от тематиката за падналия господ. История, която ще споделя като че ли за един съвременен Икар, който в опит да доближи Слънцето, съвършенството, изгаря в своята лична упоритост, която го изпепелява.

Друг тласък за основаването на играта е самия Никола Тесла, като Close to the Sun ще е посвещение на неговата персона.

„Решихме да пишем за Tesla, тъй като той трансформира света по метод, по който доста хора не знаят, и макар постигнатото от него, той умира депресиран и в мизерия. Искахме да му дадем думата, да го създадем да наподобява като победител на своето време. В Close to the Sun, Тесла е победител – човек, постигнал повече от всеки различен естествен човек във връзка с мисълта. Може да съпоставим нашия Тесла с Илън Мъск от нашето време. Така да вземем за пример, и двамата могат да бъдат откроени от тълпата, поради това, че са постигнали това, което за други е непостижимо. Но фактът, че в играта ни той е повече или по-малко персона, талантлива с безгранична мощ, го прави също по този начин уязвим. Това е и една забавна позиция, която всички в компанията ни поддържаме за властта: в случай че разполагаш с прекомерно доста власт, рухването от пиедестала ти е надалеч по-лесно“, изяснява Бианки.

„Тесла заема значимо място като персона, само че точно неговата мощ е тази, която му разрешава да се изправи против законите на физиката, които той толкоз доста обича. Всичко това води до случая, който се случва преди събитията, разказани в играта и преди Роуз да се качи в големия транспортен съд Елиос“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР