Играта Дигитални скаути: На лов за приключения и знания на

...
Играта Дигитални скаути: На лов за приключения и знания на
Коментари Харесай

Над 17 000 младежи се включиха в приключението `Дигитални скаути: На лов за приключения и знания` на Теленор |

Играта " Дигитални скаути: На лов за завършения и познания " на Теленор – България е основана, с цел да помогне на децата да научат повече за сигурността онлайн. Тя събра над 17 000 участници единствено за ден през миналия уикенд. Играта е част от дългогодишните старания на Теленор за обезпечаване на безвреден интернет.

В съботния ден хиляди деца упражниха и обогатиха познанията си за цифровия свят. Гмурнаха се в приключението на цифровите скаути и откриха отговорите на добре скрити загадки благодарение на известни български онлайн звезди. За сполучливото довеждане докрай на играта участниците трябваше да дават отговор вярно на въпроси за онлайн сигурността. Интересът към играта съумя да я сложи измежду топ приложенията в App Store и Гугъл Play.

Кампанията тази година съумя да потвърди, че този проблем съставлява интерес за деца от всички възрасти. Участниците под 10 години са съвсем 3000, а тези сред 11 и 17-годишна възраст надвишиха 8 000. Това са и най-засегнатите групи, които по време на играта съумяха да получат скъпи препоръки за реакция в разнообразни обстановки, както и по какъв начин да съумяват вярно да отсяват вярна от погрешна информация и с лекост да разграничават подправените вести.

С акцията " Дигитални скаути: На лов за завършения и познания " Теленор се стреми да помогне на децата да изградят привички, които да им оказват помощ в дълготраен проект да пазят себе си и околните си в цифровото пространство. В Европейския месец на киберсигурността, Теленор пусна на пазара и услугата " Онлайн отбрана ", която разрешава на всеки консуматор да се защищити от злотворен програмен продукт, фишинг, спам и компрометирани уеб сайтове.

Компанията поддържа такива начинания от 2006 година насам, като измежду тях са и. Теленор бе първият телеком в България, който вкара филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат полова корист с деца.

Допълнителна информация за онлайн сигурността е налична на, където материалите са особено основани и пригодени за деца, учители и родители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР