Игралният филм All through the Night“ /Цялата нощ/ на младия

...
Игралният филм All through the Night“ /Цялата нощ/ на младия
Коментари Харесай

Филм на млад режисьор от Бургас спечели 5 награди от международен фестивал

Игралният филм „ All through the Night “ /Цялата нощ/ на младия бургаски режисьор Кирил Тодоров завоюва пет награди от интернационалния кино онлайн фестивала TMFF. Отличията са за най-хубав филм, най-хубав режисьор, кинематограф, артист и премията на публиката.
Това е петият филм на родения в Бургас режисьор, който от няколко години живее и работи в Чехия. Продукцията е интернационална, артистите са американци, екипът е чешки, а режисьорът е българин.
Онлайн фестивалите са с интернационално присъединяване и имат своята тежест в региона на кино изкуството. В този фестивал са взели участие към 30 кино лентата. Авторитетно жури селектира и прави оценка творбите, само че има и аудитория, която също гласоподава. В тези фестивали за късометражно кино вземат участие освен игрални, само че и анимационни, документални и други жанрове.

По мотив триумфа си Кирил Тодоров споделя: „ Резултатите към този момент излязоха, а филмът ни получава цели пет награди. Благодаря доста на всички, които гласоподаваха! Не мога да допускам! Това е и първата ми персонална премия като режисьор, откакто взех единствено награди за сценарист за няколко от предходните ми филми “.
Първият филм на Кирил Тодоров се назовава „ Пациентът и е с присъединяване на артиста Атанас Атанасов в основната роля.
Сега работи над кино лентата „ Архитектът “, който е спонсориран от фонд „ Култура “ и е български план. Той е пробно кино и още преди да бъде приключен, към този момент има интерес към него.
Кирил Тодоров е приключил Гимназия за проучване на романски езици в Бургас, по-късно компетентност „ Индология “. В продължение на година живее с сътрудниците си от университета в Индия, с цел да практикуват езика. След завръщането си в Българи записва кино постановка, приключва курсове за фимлммейкър и в този момент се занимава със специфични резултати в киното. Родителите на младия режисьор са известни в арт средите. Неговият татко е художникът Кирил Тодоров, а майка му Дора Тодорова е организатор в Музейния комплекс към Национален археологически резерват „ Деултум – Дебелт “.

Другата добра вест към награденият филм „ All through the Night “ /Цялата нощ/ е, че е определен за присъединяване в World Fest в Хюстън, Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР