Играещият за Казахстан руснак Александър Бублик постигна един от най-големите

...
Играещият за Казахстан руснак Александър Бублик постигна един от най-големите
Коментари Харесай

Сервисът донесе победа на Александър Бублик срещу Григор Димитров

Играещият за Казахстан руснак Александър Бублик реализира един от най-големите си триумфи, побеждавайки полуфиналиста от US Open 2019 Григор Димитров на шампионата от ATP 250 в Ченду (Китай).
 Григор Димитров загуби от Александър Бублик и отпадна на 1/4-финал в Ченду
Григор Димитров загуби от Александър Бублик и отпадна на 1/4-финал в Ченду

Българинът не можа да се оправи с мощните сервиси на играещия за Казахстан руснак

Основното оръжие на Бублик беше страхотният му сервис. с който записа 35 аса. Това е тъкмо една трета от всичките 115 точки, които руснака завоюва в мача. Той направи и 15 двойни неточности, тъй като второто му подаване постоянно беше със силата на първото.

Григор също сервираше чудесно, само че направи единствено 9 аса и 4 двойни неточности. Българинът завоюва повече точки в мача - 122. Съотношението при посрещане е 42 на 33 точки за хасковлията. Бублик съумя да направи 6 мини брейка в дългите партии, определили спечелилия, до момента в който Димитров остана единствено с 3.
 Снимка 444884
Източник:

Пробивите за Бублик са 2 от 4 благоприятни условия, а тези за Григор 3 от 6. Правилото в мача беше, че стигне ли се до три трансферирани топки. точката е за Григор. Просто българинът не съумя да вкара мача в дълги замени.

Стилът на Бублик е нещо приблизително от този на Ник Кириос, при бързите сервиси с ниско подхвърлена топка, и този на Джон Иснър в залагането единствено на къси разигравания.

Руснакът игра край тази година през юли в историческия шампионат на трева в Нюпорт (САЩ), където загуби на край тъкмо от Джон Иснър. Сега възможностите му за купа в Ченду са големи, като на следващия ден ще играе на полуфинал със международния №111 Лойд Джордж Харис (Южна Африка).

" Беше добра седмица за мен, а да победя тенисист като Григор Димитров е голямо достижение ", показа Бублик след успеха.
 Всички резултати от ATP 250 в Ченду (Китай) Обновена
Всички резултати от ATP 250 в Ченду (Китай)

Григор Димитров е подложен под №4 и почива в първия кръг

" Тайбрекът на втория сет беше сложен. По време на мачболите изобщо не се притеснявах, а желаех да наложа моята си игра и да поднасям устойчиво ", приключи Саша.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР