Играещият в Чемпиъншип тим на Бирмингам е наказан с отнемането

Играещият в Чемпиъншип тим на Бирмингам е наказан с отнемането ...

Бирмингам отнесе тежко наказание заради Финансовия феърплей.

Играещият в Чемпиъншип тим на Бирмингам е наказан с отнемането на 9 точки от актива, съобщиха водещите медии в Англия. Санкцията е заради неспазване на правилата на Финансовия феърплей. По този начин клубът ще падне в класирането от 13-о до 18-о място, като ще е на 5 точки от зоната на изпадащите.

“Сините” са признати за виновни от Футболната лига за това, че за период от три години разходите им са с 13 млн. паунда повече от приходите. От Лигата даже настояваха за по-сериозно наказание - отнемане на 12 точки и налагане на трансферно ембарго. В същото време адвокатите на клуба се бореха за отнемането на максимум 6 точки.

JUST IN: Birmingham City have been handed an immediate nine-point deduction for breaking EFL rules. #BCFC pic.twitter.com/pYT66VA462
— FlashScore.in (@FlashScore_IN) March 22, 2019
Още през миналото лято Бирмингам беше в нарушение на правилата и му беше забранено да привлича футболисти. Клубът обаче не обърна внимание на това и договори датския защитник Кристиан Педерсен от Унион (Берлин), с което още повече ядоса ръководните органи. Първоначално беше отказана регистрация на футболиста, но по-късно беше направено изключение, след като от Бирмингам заплашиха да сезират съда.

Тази санкция е най-сериозната, която Английската футболна лига налага от 2007-а година насам, когато на Лийдс бяха отнети 15 точки.

Източник: sportal.bg