Играещият спортен директор на волейболния Нефтохимик Теодор Салпаров говори по

...
Играещият спортен директор на волейболния Нефтохимик Теодор Салпаров говори по
Коментари Харесай

Нефтохимик с Купата вече мечтае за групите на Шампионска лига

Играещият състезателен шеф на волейболния Нефтохимик Теодор Салпаров приказва по всички тематики към клуба в предаването "Златният гейм " по DIEMA SPORT.

"Започваме добре 2018-та година. През първия полусезон имахме много компликации. В един интервал не играехме както искахме. Купата я изиграхме прелестно и доказахме, че Нефтохимик е най-хубавият тим. Следващата цел е шампионската купа, " изясни Теди Салпаров.

"Радващото е, че с директните съперници побеждаваме изрично. Трябва да се опитаме през втория полусезон да затвърдим равнището. Приятно сюрпризиран съм от равнището на шампионата. Далеч сме от огромните, само че има добра конкуренция, с много огромни бюджети на 4-5 тима. Ако се продължава по този начин, ще се надгражда, ще се пораства. "

"Имаме уверението на управлението в лицето на Валентин Златев и на Сашо Везенков, че няма да е единствено тази година, има концепция за план, който да се развива през годините и в Европа. Много ни се желае да играем в Шампионската лига. От рано да седнем и да подредим нещата с Огнян Томов и Сашо Везенков, с цел да може тимът да влезе в групите. Но първо би трябвало да станем първенци, с требъл. "

Волейболната Купа на България 2018 - преглед, страсти и самопризнания

"Със сигурност всички тимове, които са привлекли чужденци, са им куцали някои постове. Ние не успяхме с чужденците по този начин, както бяхме планували. Не уцелихме с чужденците. Догодина, в случай че седнем по-отрано, се надявам да е друго. "

"Искаме да задържим младите, и може би още млади гении от други тимове, и да израсват и те, в случай че играем в евротурнирите. "

"Най-важни са финансовите условия. Ние имаме опция да си позволим играчи от средноевропейско равнище. Чужденците би трябвало да подвигат равнището. Още май месец би трябвало да се вземат, в случай че желаеме да са класни. "

"Не сме удовлетворени от присъединяване си този сезон в евротурнирите. Малкото време, проблемите с чужденците си оказаха въздействие. Искаше ни се да влезем в групите, щеше да е голям триумф за града. Но в случай че би трябвало да сме почтени, не заслужавахме. Но считам, че в този момент играхме в пъти по-добре. Ако бяхме играли по този начин, както в последния мач, можехме да влезем най-малко в Купата на ЦЕВ. "

"Георги и Валентин Братоеви са имали спогодба още преди аз да дойда със Сашо Везенков. Те ще имат положителни предложения, надяваме се да останат, само че в случай че офертите са по-добри, е обикновено да заминат. Ако останат, ще се радваме, в случай че заминат, ще се радваме на триумфите им в чужбина. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР