Играещият спортен директор на Нефтохимик Теодор Салпаров заяви, че победата

...
Играещият спортен директор на Нефтохимик Теодор Салпаров заяви, че победата
Коментари Харесай

Теодор Салпаров: Нека дадем време на Казийски

Играещият състезателен шеф на Нефтохимик Теодор Салпаров съобщи, че успеха над Олимпиакос ще даде нужната убеденост на отбора. Миналата седмица българският първенец завоюва с 3:1 над " червено-белите " в шампионата на CEV. Реваншът е на 14 февруари.

" Малко тимове реализират резултатите на Олимпиакос в Европа. Представянето ни против тях демонстрира, че би трябвало да играем по-силно във вътрешното състезание. Изживяхме мъчно начало на сезона, а това се вижда и от нашето класирането досега. Загубихме увереността ни след слабите резултати, само че това е обикновено, когато задачите са високи.

За първи път след след идването ми в Бургас залата беше цялостна. Знаем, че нашият тим е с огромен капацитет и имаме нашите шансове за реванша, само че и знаем, че Олимпиакос си остава любимец. Хубаво е, че ще бъдем необременени, до момента в който противникът има за цел продобиване на шампионата. Ще бъде много тежко.

В шампионата досега не играхме на равнището на нашите съперници, само че най-важни са плейофите. Там си проличават същинските качества. Разполагаме със състав, който може да отбрани купата от предходната година. Хебър и ЦСКА също демонстрират доста положителни игри ", съобщи Салпаров.

Салпаров приказва и за вероятно завръщане на Матей Казийски и Тодор Алексиев в националния тим.

" Надявам се Матей и Тошко да бъдат разполагаем на отбора. В предходните години Матей в никакъв случай не е казвал, че обмисля да се завърне, само че дано му дадем време. Думите му са огромна крачка от негова страна. Познава чудесно методите на селекционера Силвано Пранди и е необходим на всички в националния тим.

Много ми се желае още веднъж да играем на олимпийски игри и е хубаво, че сме домакини на квалификацията. Ще се подготвим целеустремено и не е нужно да пътуваме и да се аклиматизираме към друго време. Не знаем за какво Бразилия се отхвърли от семейството на шампионата през август, само че това е положително пристигнало за нас. Ако се класираме за Олимпиадата, това ще помогне извънредно доста на младите ", приключи Салпаров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР