Играещият капитан на България за предстоящия отборен турнир ATP Cup

...
Играещият капитан на България за предстоящия отборен турнир ATP Cup
Коментари Харесай

Григор Димитров избра състава на България за ATP Cup

Играещият капитан на България за идния екипен шампионат ATP Cup – Григор Димитров, избра състава на страната ни за конкуренцията в Австралия. В отбора ни попадат Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Информацията е на мениджъра на първата ни ракета Георги Стоименов и е предоставена особено за TennisKafe.com.

В момента Григор е №20 в международната класация, а втора ракета е Димитър Кузманов, намиращ се под №417. Следва го Лазаров с ранкинг №509, Донски е под №592, а Андреев е 677-и.

България попадна в група с Англия, Белгия и Молдова в Група C на ATP Cup. Това отреди окончателният чоп на конкуренцията. Страната ни зае мястото на Швейцария в потока след отказването на Роджър Федерер, като само последният противник на Григор Димитров и компания не бе явен – а точно съставът на молдовците, чийто водещ тенисист е Раду Албот, който е №46 в света.

Англия взе участие благодарание на „ предпазения ранкинг “ на Анди Мъри, до момента в който Давид Гофен повежда белгийците.

Мачовете на България са в Сидни, като в първия двубой (на 3 януари) Григор Димитров повежда страната ни против Англия.

ATP CUP

Григор Димитров удостовери, че ще взе участие на ATP Cup, което непосредствено класира страната ни в дебютното издание на новата конкуренция. Първата ни ракета стартира конференцията си в София преди седмица с новината, че няма самообладание да изведе тима на България като играещ капитан:

„ Очаквам с неспокойствие да играя на ATP Cup, където ще бъда играещ капитан. Нямам самообладание да стартира тази подготовка. Радвам се за младите момчета, които ще дойдат с мен и за това, че ще бъдем едни от първите участници. “

„ ATP Cup оказва помощ на всички. В Австралия е, всички сме там в този стадий на годината. Към момента съответствува с проектите ми и съгласно мен е прелестно събитие. Радвам се, че ще можем да играем и с другите момчета. “

GRIGOR Dimitrov

ATP Cup се организира в три австралийски града – Пърт, Сидни и Бризбън, в границите на 10 дни (3 до 12 януари), като ще служи за подготовка за Australian Open. Ще вземат участие 24 страни.  Турнирът има награден фонд на стойност 15 милиона $ и ще носи 750 точки за ранглистата на спечелилите. При избора на участници се гледа единствено ранкинга на най-високо класирания играч от всяка страна.

Всеки тим ще се състои от до петима тенисисти, а всеки конфликт – от два мача на сингъл и един на двойки. За да бъде в новата класация, всяка страна би трябвало да разполага с най-малко двама тенисисти, имащи АТР ранкинг на сингъл и най-малко още един, който има подобен на сингъл или на двойки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР