Играенето на тенис може да увеличи човешкия живот с десетилетие.

...
Играенето на тенис може да увеличи човешкия живот с десетилетие.
Коментари Харесай

Тенисът е спортът, който удължава живота най-много

Играенето на тенис може да усили човешкия живот с десетилетие. Това е изводът от продължаващо сърдечно-съдово проучване. В провежданото в Копенхаген изследване са изследвани хора в над 25-годишен интервал, в който са регистрирани подобренията в продължителността на живота посредством разнообразни спортове и интензивности в свободното време.

Общо 8577 души са били изследвани за аргументи за гибелта сред 10 октомври 1991 и 22 март 2017 като от огромното изследване излиза наяве, че редица спортове усъвършенстват и усилват продължителността на живота.

От спортовете, включени в проучването, тенисът оглавява класацията за спортно средство за удължение на живота. Резултатите демонстрират, че дейната игра на тенис би могла да усили продължителността на живота с 9,7 години.

Това е с 3,5 години повече от най-близкия съперник бадминтонът, играта, на който може да усили живота с 6,2 години. Футболът има капацитетът да добави 4,7 години дълготрайност към дните ни на този свят, а колоезденето 3,7 години.

Според проучването плуването усилва живота с 3,4 години, тичането с 3,2 години, гимнастиката с 3,1 години, а физическите извършения с 1,5 години.

Друг извод от проучването допуска, че спортните интензивности за наслаждение, които включват високи равнища на обществени контакти, също водят до по-дълъг живот. Изследването ще продължи да изследва тази причинност.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР