Играчите трябва да играят за страната си, а не на

...
Играчите трябва да играят за страната си, а не на
Коментари Харесай

Младен Кръстаич: Играчите да не идват в националния на туризъм

" Играчите би трябвало да играят за страната си, а не на туризъм, както съм чувал, че е било преди. Единственият метод да върнем доверието е да реализираме резултати ".

Това съобщи селекционерът на националите Младен Кръстаич на конференция преди старта на европейските квалификации. Утре България приема Черна гора от 19 часа на ст. " Хювефарма сцена " в Разград от група G, в която са още Сърбия, Унгария и Литва. В понеделник селекцията ни гостува в Будапеща.

Кръстаич пое поста през м.г., като бе отпред на отбора в два мача от Лигата на нациите и две контроли.

От първичния му лист отпаднаха Димо Кръстев, Доминик Янков и Илиан Стефанов. Защитникът Антон Недялков пък е в лагера, само че не тренира пълноценно, защото лекува контузия.

" Направихме тим с много млади и амбициозни, съвършени играчи, рече приповдигнато някогашният старши треньор на Сърбия. - Свършихме добра работа, започнахме да построяваме с някоко опитни и доста качествени състезатели, и млади момчета. След контролите идва ред на битката за точки.

Трябва да бъдем деликатни. Групата е тежка. Всички наши противници са от нашия район. Сърбия е любимец номер 1, Унгария е мощен тим. Черна гора е с играчи, които желаят да се потвърдят. Неудобни са, няма да е елементарно. А Литва е отбор, който може да ти сътвори проблеми. "

" Очаквам от своите играчи да дадат максимума. Нашата цел е да продължим работата, да покажем максимулна централизация. И да продължим да връщаме доверието на почитателите ", добави той.

Попитан дали футболистите са подготвени физически и душевен за мача, треньорът отговори:

" Физически не можем нищо особено да създадем. Теренът демонстрира кой на какво е подготвен. Когато приключи тренировката, ще стане явен състава. От 3-4 дни имам концепция по какъв начин да наподобява 11-орката. Разполагам с задоволителен брой млади играчи. В състава може да има както познати, по този начин и непознати имена. Важното е те да покажат най-хубавото против Черна гора ". 

След това той се спря и на съперника:

" Очаквам тежък мач, имат по-опитни от нас футболисти, мачът евентуално ще бъде равносилен, само че имаме нужните качества за победа. Играем мач за мач. В живота на човек е несъмнено, че може единствено да почине. Нищо друго не е ясно авансово. Трябва да се даде максимума. Нямам срещу да играем неприятно и да печелим, в случай че зависи от мен. Има мачове, в които съпреникът не ти разрешава да играеш на равнище, само че не знаеш какво да очакваш и това прави футболът забавен. "
 Кирил Десподов (в средата). Снимка БФС

След това на Кръстаич беше заложен въпрос за какво голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев не е поканен в националния тим. Както и какви са задачите, сложени му от управлението на БФС. 

" Бъдете спокоен, кой идва и кой не идва, това е моя работа ".

Относно задачите, той отговори:

" Къде бяхме преди една година? Колко българи играят в българската лига? Когато пристигнах, споделих ще направя тим, който да отговори на европейските стандарти. Като динамичност и като физика. Започнахме да построяваме този тим с млади състезатели. Футболът е дълготраен развой, не може с един мач да се класираш на Европейско и Световно. "

След това пристигнаха думите за туризма.

" Тези въпроси не са единствено тука - типични са за всички балкански страни, кой е в тима и кой го няма. Аз самият си оказвам напън, с цел да реализираме най-хубави резултати. Така е в живота, по този начин е в спорта ", приключи Кръстаич във връзка избраниците си.
Кирил Десподов: Можем да стигнем до огромен триумф, стига да се раздаваме всички дружно
Капитанът Кирил Десподов съобщи, че чака тежка борба против Черна гора. Пред публицисти той прикани съотборниците си да бъдат спокойни и съсредоточени, а в случай че съблюдават тактическата дисциплинираност, могат да се поздравят с победа. Стига да се раздадат до дъно. И не един, а всички дружно.

" Мисля, че направихме положителни четири мача. Време е да влизаме в квалификациите. Определено ни дадоха огромна убеденост тези четири мача и лагери. Отборът ще бъде по-добър, уповавам се. Мисля, че ще може да стигнем до огромен триумф.

Черна гора е много умел тим, имат положителни играчи, неуместен съперник е. Нито един мач не е бил елементарен за нас до момента. Със сигурност ще бъде огромна борба на терена, по този начин бих я определил ", разяснява Десподов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР