Играчите се страхуват да играят, но продължават да го правят

...
Играчите се страхуват да играят, но продължават да го правят
Коментари Харесай

Страх сред играчите в едно от малкото активни първенства

Играчите се опасяват да играят, само че не престават да го вършат в едно от дребното останали шампионати по света, в което футболът не е спрян. Това се случва в Никарагуа. Тази нощ ще се организира следващия кръг на локалното състезание.

Футболистите на Дирианген, най-старият клуб в страната, ще излязат на терена с маски на лицата преди първия съдийски сигнал, написа " Гардиън ". Те са трети в класирането и се изправят против четвъртия Валтер Ферети.

Дирианген е единствено на четири точки от върха, само че няма никакво предпочитание да се състезава. Ще го направи, тъй като е длъжен. Първенството в Никарагуа е едно от трите в света, дружно с Беларус и Бурунди, което продължава по време на рецесията с ковид.

" Футболистите ни не желаят да не престават да играят, споделя генералният управител на клуба Серхио Саласар. - Те са доста уплашени и ние ги разбираме. Искаме шампионата да бъде спряно, само че другите клубове гласоподаваха и болшинството желаят то да продължи. "

Nhn nh Diriangen FC vs Walter Ferretti 07h00 ngày 02/04 - https://t.co/2EWN6j7mTE
— truoctrandau (@truoctrandau) April 1, 2020
Въпреки че в страната има пет регистрирани случая на инфектирани, Дирианген бе единственият клуб от 10 в първата дивизия, който беше срещу продължение на шампионата. Мнението на останалите бе, че ще играят до момента в който минстърът на опазването на здравето не кажа, че не е безвредно.

Ситуацията в локалния футбол значително е обвързвана с президента Даниел Оргета, за който футболът съставлява един от методите за власт и визия за непоклатимост във външния свят. Дирианген е единственият клубв елита, който получава малко или никаква финансова помощ от страната.

В другите клубове нямат проблеми с продължаването на шампионата и играчите споделят, че не усещат опасност. Валтер Ферети е благосъстоятелност на полицията, а играчите на Манагуа получават заплатите си от общината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР