Играчите от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ)

...
Играчите от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ)
Коментари Харесай

Играчите от НХЛ ще играят на следващите олимпиади

Играчите от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) ще вземат участие на Зимните олимпийски игри през 2022-а и през 2026-а година. Тази възможтност ще бъде вписана в новия групов трудов контракт сред Лигата и профсъюзът на играчите (NHLPA). Новината беше обявена от журналиста Пиер Лебрюн от телевизия TSN.

Актуалното групово съглашение сред Профсъюза и НХЛ изтича след края на сезон 2021/22. Към този миг двете страни водят договаряния за продължение на съглашението при променени условия.

Според Лебрюн, опцията за присъединяване на професионалните хокеисти на идващите две зимни Олимпиади би трябвало да бъде контрактувано сред три страни: НХЛ, Асоциацията на играчите и МОК.

Но позициите и на трите страни се сближават и е въпрос на време да се стигне до публично оповестяване на новината. Играчите от НХЛ участваха на Олимпийски игри от 1998-а до 2014-а година.

По време на Игрите в Пьончан през 2018-а Лигата отхвърли да спре шампионата и нямаше участници от Северна Америка. Следващите Зимни Игри ще се проведат от 4-и до 20-и февруари 2022-а година в Пекин, а Олимпиадата през 2026-а година е планувана за интервала 6-22 февруари в Милано и Кортина д'Ампецо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР