Играчите от английската Висша лига се включват активно в борбата

...
Играчите от английската Висша лига се включват активно в борбата
Коментари Харесай

Футболистите от Премиър лийг се обединиха в борбата с коронавируса

Играчите от британската Висша лига се включват интензивно в битката с ковид. Те сътвориха специфичен фонд, в който ще събират средства, с цел да подкрепят Националната здравна работа. За появяването на самодейността #PlayersTogether оповестиха в обществените мрежи няколко от звездите на британския футбол, измежду които Хари Кейн, Хари Магуайър и Джордан Хендерсън.

" Това са тежки времена за нашата страна и за здравната ни система, по тази причина сме твърдо решени да помогнем по допустимо най-хубавия метод. Искаме да подкрепим тези, които се борят за нас ", се споделя в формалното изказване на футболистите.

A powerful show support from all players to NHS workers and those on the front-line.#PlayersTogether pic.twitter.com/2VmEbK6Rn5
— Professional Footballers' Association (@PFA) 8 април 2020 година Инициативата има за цел да обезпечи средства, които да бъдат ориентирани както към здравните служащи, по този начин и към пациентите, които са инфектирани с COVID-19. От известието излиза наяве, че фондът стартира да работи незабавно и скоро ще бъдат отпуснати първите вноски.

Създаването на #PlayersTogether пристигна като разследване от несполучливите договаряния сред Премиър лийг и Асоциацията на професионалните футболисти. Лигата искаше играчите от всички клубове да си понижат заплатите с 30% в интервала до подновяването на сезона, само че те отхвърлиха с претекста, че желаят независимо да наберат средства и да ги дарят на тези, които имат най-голяма потребност.  Клубовете в Премиър лийг получиха второ " не " от играчите
Здравният министър Мат Ханкок, който по-рано прикани играчите да понижат възнагражденията си, приветства основаването на фонда. Бившият капитан на Англия и сегашен коментатор Гари Линекер пък написа, че се гордее с футболистите и те са дали превъзходен образец.

" Имало е доста случаи, когато сме се опитвали да помогнем, само че не сме го правили по най-хубавия метод. Сега се нуждаехме от малко време, с цел да вземем вярното решение. Искаме парите да стигнат до точните места ", показа нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд в телевизионно изявление.

Във Англия жертвите на ковид са над 7000.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР