Играчите на “Зенит Санкт Петербург Малком и Клаудиньо поискаха от

...
Играчите на “Зенит Санкт Петербург Малком и Клаудиньо поискаха от
Коментари Харесай

Бразилците пробиха спортната блокада на Русия

Играчите на “Зенит Санкт Петербург ” Малком и Клаудиньо желаеха от клуба да им помогне да получат съветски паспорти. В бъдеще това може да им даде късмет да играят за съветския народен тим, само че сега може да има единствено един категоричен претекст - бразилците в действителност харесват Русия. Това събитие наподобява изключително блестящо на фона на балтийските страни, Полша и даже Норвегия, които жигосват своите спортисти поради желанието им да играят у нас.

ФК “Зенит ” удостовери слуха, че бразилските играчи Малком и Клаудиньо са почнали процедура за приемане на съветско поданство. „ Малком и Клаудиньо в действителност желаеха да получат съветско поданство, това е тяхна персонална самодейност. Те желаеха от клуба да ги съветва по този въпрос, а ние от своя страна изпратихме съответните писма за планове от нашите играчи до Министерството на спорта. Очакваме отговор до каква степен е реалистично ”, споделиха от пресслужбата на Зенит.

Руски паспорти по-рано към този момент са получавани повече от един път от задгранични играчи, които са играли в Русия дълго време, и най-много бразилци. Някои, като Гилермо и Ари, даже играха за съветския народен тим. Защитникът на ЦСКА Марио Фернандес беше един от водачите на националния тим през 2018 година. Гражданството му беше несъмнено от декрет на Владимир Путин, бразилецът го получи четири години след преместването си в Русия. Останалите получиха паспорти по канален ред, като главното изискване беше да останат в страната пет години.

Малком играе за “Зенит ” едвам от три години, а Клаудиньо от година. От 2020 година обаче приемането на съветско поданство е опростено и не е належащо да се разчита на президента да понижи интервала. Необходимият интервал на престояване може да бъде понижен от пет години на една година, в случай че претендентът „ има специалност или подготовка, представляващи интерес за Руската федерация “. Малком и Клаудиньо са съветски първенци със “Зенит ” и олимпийски първенци от Токио 2020 с Бразилия, тъй че несъмнено съставляват интерес за Русия, в случай че могат да играят за националния тим.

Има доста нюанси по този въпрос. Малком и Клаудиньо не са играли преди за националния тим на Бразилия на шампионати, а олимпийският шампионат не е формален за ФИФА. Малком обаче има няколко мача за младежкия тим на родината си. Според новите правила на ФИФА обаче това не е съображение за цялостна възбрана за промяна на футболно поданство. Но в това време бразилците, явно, въпреки всичко ще би трябвало да изчакат пет години от престоя си у нас, с цел да им бъде разрешено да играят за Русия.

Заслужава да се означи, че и Малком, и Клаудиньо към този момент са на 25 години - те към момента са относително млади и перспективни по футболни стандарти и пътят към бразилския народен тим не е затворен за тях. Би било задоволително да отидат в някой прочут европейски клуб, да се потвърдят там - и влизането им при петкратните международни първенци ще бъде напълно действително. Марио Фернандес одобри съветско поданство на 27, играейки за ЦСКА в европейските шампионати и за него финалът в кариерата беше понятен (освен това международното състезание беше заложено на карта). За бразилците от “Зенит ” всички пътища към момента са отворени.

Така или другояче се оказва, че спортният претекст надали е бил главният за желанието на футболистите на “Зенит ” да сменят поданството си. Те играят за най-хубавия клуб в Русия и са обичани от почитателите. „ Малком и Клаудиньо са изцяло удовлетворени от позицията си в “Зенит ”. Те са най-хубавите играчи в лигата и се радват, че са от изгода за своя клуб “, сподели сътрудникът на играчите Луиш Фернандо Гарсия. И съветският народен тим във всеки случай към този момент е лишен от опцията да играе на интернационалната сцена, както и “Зенит ”.

Вероятният финансов претекст на бразилците, упоменат в пресата - сякаш е належащо поданство, с цел да се промени данъчната ставка - въобще не устоя рецензия. Двамата работят в Русия, нейни поданици са и заплащат като всички руснаци налог от 13 %. Агентът на играчите също отхвърли възможна данъчна причина за приемане на съветско поданство.

Единственото пояснение, което остава за решението на бразилците, е подходящо дефинирано от някогашния състезател на “Зенит ” Борис Чухлов: „ Те просто доста харесаха Русия.

Бразилските футболисти са доста земни и радостни хора, те възприемат страната ни по друг метод от европейците. И очевидно са подготвени да свържат бъдещето си с нея. Едва ли ще бъдат наказани вкъщи. В Бразилия, както и в доста други страни, изборът на хората се зачита. ”

Още по-фрапантен е контрастът с Полша и Норвегия, които устроиха същинско гонене на своите футболисти Мачей Рибус и Матиас Норман, подписали контракти надлежно с съветските “Спартак ” и “Динамо ”. Янис Калнинс беше избавен от родната си Латвия само от Международната федерация по хокей на лед, която разреши на този вратар да играе за “Амур ”.

Но фигуристите Маргарита Дробязко и Повилас Ванагас надали ще бъдат избавени - тъй като вземат участие в шоуто на Татяна Навка, Литва ги лиши от всички награди и желае да отнеме литовския паспорт на Дробязко.

Въпросът за смяната на поданството в този момент се задава от ден на ден и по-често. И от ден на ден и повече Русия взе участие в това.

Премахването на съветските спортисти от всички интернационалните надпревари не може да не тормози спортистите. Руската биатлонистка Дария Виролайнен стартира да играе за Финландия, футболистът Саба Сазонов избра грузинския народен тим, фигуристите Даяна Дейвис и Глеб Смолкин се готвят да играят за Съединени американски щати. И това, уви, са единствено първите лястовици.

Можете да ги наречете предатели толкоз, колкото желаете, само че е елементарно да ги разберете. Те желаят да се състезават с най-хубавите, тъй като това е същинският спорт. А парите тук не са приоритет - като упоменатите Рибус, Норман и Калнинс. В подобен подтекст желанието на Малком и Клаудиньо да станат руснаци наподобява някак ненадейно, само че като цяло разбираемо. Европа и груповият Запад се бореха да изолират съветския спорт. Но образецът на бразилските футболисти сподели, че това в последна сметка се оказа невероятно.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР