Играчите на Валенсия изиграха един от най-силните си сезони в

...
Играчите на Валенсия изиграха един от най-силните си сезони в
Коментари Харесай

Валенсия сложи точка на силния си сезон със стил

Играчите на Валенсия изиграха един от най-силните си сезони в последните години и сложиха финалния щрих по отговарящ метод. Те зарадваха почитателите си на "Местая " с триумф в последния за сезона мач против Депортиво Ла Коруня.

Изходът от тази борба нямаше значение, с изключение на за достойнството на двата отбора. И домакините се демонстрираха като по-силните, с цел да вземат триумфа с 2:1 и да сложат по отговарящ метод завършек на сезона, в който още веднъж се пребориха за място в Шампионската лига.

Симоне Дзадза откри резултата с гол преди почивката. Италианецът беше прецизен в 28-та минута, когато едно центриране във вратарското поле беше изчистено нескопосано от бранител на Депортиво и топката попадна право на крайници му. От 10-ина метра той нямаше проблем да прониже мрежата за 1:0.

При този резултат пристигна и почивката, макар че "прилепите " имаха шансове да удвоят преднината си, само че не се възползваха от тях. По този метод стояха нещата и първоначално и средата на втората част, преди да пристигна забавният финален четвърт час.

Първо в 77-та минута Валенсия удвои преднината си, откакто при един пробив в наказателното поле Лусиано Вието хитро пусна с пета към непокрития Гонсало Гуедеш и той с мощен шут под гредата препарира вратаря за 2:0.

Все отново СуперДепор върна едно попадение. Само три минути по-късно попадение Адриан проби до наказателното поле и откри непокрития Лукас Перес на точката на дузпата. За него беше детска игра да насочи топката в мрежата и да оформи крайния резултат.

Така Валенсия приключи със жанр акцията и я приключва със 73 точки на четвъртото място, единствено на три зад Реал Мадрид. Депортиво Ла Коруня пък изпадна за следващ път в последните години и със скромните 29 точки ориста на отбора нямаше по какъв начин да е по-различна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР