Играчи от тазгодишния национален Отбор на надеждата организираха 4-дневен благотворителен

...
Играчи от тазгодишния национален Отбор на надеждата организираха 4-дневен благотворителен
Коментари Харесай

Играчи от Отбор на надеждата направиха благотворителен турнир във Факултета

Играчи от тазгодишния народен Отбор на вярата проведоха 4-дневен благотворителен шампионат по футбол в поддръжка на дребния Мартин Йорданов от Ботевград, който е на 1 година и 4 месеца и има потребност от незабавна рехабилитация в чужбина.

Събитието се организира в столичния квартал Факултета и в него взеха присъединяване 5 тима, формирани от юноши до 18 години. Всички участници принадлежат към ромския етнос и макар неналичието на лични приходи, те съумяха да съберат над 500 лв. за идеята от такси за присъединяване и от дарения. Парите бяха предадени персонално на бащата на Мартин – Йордан Йорданов, който участва на награждаването на шампионата.

Основен уредник на събитието беше 16-годишният вратар Асен Трайков, който след международното състезание по футбол за бездомни хора беше притеглен в детско-юношеската школа на Пирин, а преди броени дни беше поканен да се причисли към подготовката на мъжкия отбор на благоевградския клуб.

Той беше подкрепят от съотборниците му от националния Отбор на вярата Алекси Кирилов и Георги Димчов, както и от Евгени Илиев, който тренира и играе в школата на Септември.

Трофеите за призьорите в шампионата бяха обезпечени от "Спортс Мениджмънт България ". Компанията се погрижи и футболният терен да се употребява гратис за благотворителното събитие. Финалът на шампионата беше почетен от Никола Маубек от Френския институт, от националния селекционер на Отбор на вярата Борислав Фердинандов и от изпълнителния шеф на "Спортс Мениджмънт България " Виктор Кирков.

Закриването на събитието по случайност съответства с деня, в който главният уредник Асен Трайков закупи международна популярност. Тазгодишният народен вратар на Отбор на вярата се прочу в целия свят за по-малко от 24 часа, откакто новината за привличането му в първия тим на втородивизионния Пирин Благоевград беше обявена и от Twitter профила FootballTalantScout – Jacek Kulig.

Информацията безусловно обиколи земното кълбо и доближи до милиони хора, защото въпросният профил се следи от близо 108 хиляди почитатели, а новината до този миг е споделена 98 пъти и харесана от 928 души. В някои от мненията Асен е сравняван с Бебе, който също стартира професионалния си път от Homeless World Cup, а няколко години по-късно беше притеглен в Манчестър Юнайтед.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР