Играчи на провелото се в края на септември Световно първенство

...
Играчи на провелото се в края на септември Световно първенство
Коментари Харесай

ФИБА ще обмисли внимателно датите за следващото Световно за жени

Играчи на провелото се в края на септември Световно състезание по баскетбол за дами са изразили терзания по отношение на натоварената стратегия на шампионата, оповестява организация „ Ройтерс “.

Генералният секретар на Международната федерация по баскетбол (ФИБА) Андреас Загклис е провел диалози с много състезатели по време на шампионата, като ги е уверил, че могат да се създадат промени що се отнася до почивните дни, само че смяна на датите ще е много по-трудна.

Следващото Световно състезание за дами през 2026 година ще се организира с присъединяване на 16 тима вместо сегашните 12, а баскетболистките ще имат повече време за отмора сред финалните стадии.

„ Няма да има мачове в три следващи дни, това няма да се случи още веднъж “, увери Загклис и добави: „ Това не е него, което желаеме да се повтори, прекомерно тежко е за играчите. “

През тази година четвъртфиналите, полуфиналите и срещите за медалите се организираха в три следващи дни. Финалистите играха осем мача за 10 дни. По време на шампионата през 2018-а имаше отмора сред четвъртфиналите и дуелите за медалите.

Все още има въпросителни към интервала на осъществяване на Световното състезание. Андреас Загклис разяснява, че ФИБА ще опита да обезпечи допустимо най-хубавото решение за състезателите, а ръководителят на баскетболната асоциация на Съединени американски щати Мартин Демпси съобщи, че това е незабавен проблем, който би трябвало да бъде позволен от ФИБА, изключително предвид на разширението на женската Национална баскетболна асоциация в идващите години. „ Трябва да проведем сериозна диалози по какъв начин да синхронизираме програмата “, сподели той.

Три от националките на Съединени американски щати участваха във финалите на женската НБА, които завършиха три дни преди началото на Световното състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР